Een wedstrijd die meer doelpunten verdiende, maar op een uiteindelijke 0-0 dreigde af te stevenen, leek in de absolute slotfase door Hoevelaken in de wacht te worden gesleept met een late treffer van Joost van den Heuvel. In de extra tijd kreeg Zeewolde echter een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied, waartegen de uiteindelijke “Man van de Wedstrijd”, doelman Gijs Leebeek, geen afdoende verweer had. Met die allerlaatste treffer eindigde de confrontatie tussen Hoevelaken en Zeewolde dan toch nog in een puntendeling. Met terugwerkende kracht mocht Hoevelaken met dit resultaat wellicht nog het meest de handen dichtknijpen.

Ondanks de kou en een gebrek aan treffers was de wedstrijd Hoevelaken – Zeewolde meer dan het aanzien waard. Een groot deel van de eerste doorgang waren beide ploegen tegen elkaar opgewassen, probeerden ze met verzorgd voetbal de aanval te zoeken, maar mocht vooral Hoevelaken haar doelman op het schold tillen. Met een aantal cruciale reddingen hield Gijs Leebeek Hoevelaken meerdere keren op de been.

De kansen voor het doel van de gasten uit Zeewolde waren van een minder kaliber, al was de snelle aanvaller Daan Vinke met schoten voorlangs tweemaal dicht bij een treffer.

In de tweede helft was een gelijkluidend spelbeeld te zien. Zeewolde was kansrijker dan de gastheren en opnieuw zorgde goed verdedigingswerk er voor dat er niet gescoord werd. De verdediging, met nog altijd doelman Gijs Leebeek in een hoofdrol, wist soms met kunst en vliegwerk de tegenstander van scoren te houden, waarbij eenmaal de hulp van de onderkant van de lat nodig was.

In de voorlaatste minuut leek er een oude voetbalwet in werking te treden: scoor je zelf niet, dan valt de treffer aan de andere kant. In de slotminuut werd de bal een aantal keren hoog het strafschopgebied van Zeewolde ingespeeld, waarbij die eenmaal voor de voeten kwam van Robin Elverding. Vrijstaand kon hij de bal strak voor het doel geven, waar centrale verdediger Joost van den Heuvel ter plaatse was om de bal binnen de schuiven. De euforie was enorm, maar sloeg enkele minuten later om in een domper toen Zeewolde vanaf de rand van het strafschopgebied toch nog een gelijkmaker kon aantekenen. Daarmee waren de druiven voor Hoevelaken zuur, ook al was de eindstand, gezien het spelbeeld, niet onterecht.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle Bos, Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Robin Elverding (45+3. Jordy Zieltjes), Paul Eleveld, Siem Kooistra, Joeri van den Hoeven; Roan van de Pol (46. Joep Timmerman), Daan Vinke (45+2. Mylan Hak).

Scoreverloop: 90. Joost van den Heuvel 1-0, 90+2. Zeewolde 1-1.

“De Haen” Man van de Wedstrijd: Gijs Leebeek

Bron en Foto: Robert Kreuning