Op Kleinhoven vond zaterdag de topper uit de Derde Klasse B plaats tussen de nummer drie op de ranglijst, Hoevelaken, en koploper Renswoude. Voor Hoevelaken, dat met zes punten achterstand op Renswoude aan de wedstrijd begon, was het aanhaken, afhaken of in het spoor blijven. Of het resultaat tot definitief afhaken heeft geleid in de strijd om een eventueel kampioenschap valt in de komende twaalf wedstrijden nog te bezien, maar Hoevelaken bleef op eigen bodem met lege handen achter.

Onder het motto: never change a winning team begon Hoevelaken met dezelfde basisspelers als vorige week in de gewonnen derby tegen Terschuur. De tegenstander was echter van een iets ander kaliber, al voetbalde het niet als een koploper en peerde het in de beginfase veel ballen blind weg. Ook Hoevelaken kon in de openingsfase van het duel nog geen potten breken en een 0-0 tussenstand bij rust leek dan ook een logische afspiegeling van de eerste helft te worden. Totdat de gasten, nota bene vanuit een Hoevelakense hoekschop, vanuit het niets op voorsprong kwamen. Een afgeslagen bal zorgde voor een snelle tegenaanval, waarbij de koploper in twee instanties de bal achter de Hoevelakense doelman schoot.

Hoevelaken zette na deze tegenvaller direct druk op de defensie van Renswoude, wat leidde tot een overvol strafschopgebied met een goede scoringskans voor Roan van de Pol. In alle drukte kon hij de bal niet voldoende vaart meegeven om die over de doellijn te laten rollen, waardoor een snelle gelijkmaker uitbleef. Vijf minuten later echter stond de gelijkmaker wel op het bord. Daan Vinke kon met zijn snelheid via de rechtervleugel uitbreken en in de tussentijd ook nog eens een panklare voorzet afgeven. Coen Bos was ter plaatste om de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken.

Echter, ook de 1-1 werd niet de ruststand. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Renswoude dat op voorsprong kwam. Doelman Andy Tolboom twijfelde bij het uitkomen, kwam eerst wel, toen weer niet en uiteindelijk toch wel, waardoor hij, ten koste van een strafschop, te laat was. Vanaf de stip werd Hoevelaken opnieuw op achterstand gezet.

Na de pauze kwam de marge al snel op twee. Ietwat gemakzuchtig verdedigingswerk gaf Renswoude de kans om op 1-3 te komen en die kans werd met beide handen aangepakt. Voor de technische staf was dit het sein om in etappes aanvallend te wisselen en met een meer opportunistische instelling werd de druk op de gasten opgevoerd. Twee kopballen van Siem Kooistra die kracht misten, een schotje van Mylan Hak en een bal op de buitenkant van de paal van Daniel Bezembinder waren de wapenfeiten, totdat Joep Timmerman een goede voorzet afleverde en de bal door Mylan Hak geplaatst in de touwen werd gekopt. Hoevelaken probeerde door te drukken, zag in een sporadische tegenaanval Renswoude nog de lat raken en leek nog langszij te komen toen Joeri van den Hoeven de bal opnieuw op het hoofd van Siem Kooistra legde, die hard inkopte, maar de bal net langs zag gaan. Kortom, het zat Hoevelaken in het laatste kwart van de wedstrijd niet mee, al zorgde de strijdlust ervoor dat de wedstrijd aantrekkelijker eindigde dan het begon.

Donderdag 8 februari oefent Hoevelaken in het tegen Harskamp. De competitie gaat dan op 17 februari weer verder met de inhaalwedstrijd tegen SKV, gevolgd door één lange reeks wedstrijden waarin Hoevelaken zal proberen de nodige punten te sprokkelen voor een mooie eindpositie op de ranglijst. Of wellicht het pakken van de tweede periodetitel.

Opstelling: Andy Tolboom: Ludo Horst (65. Joeri van den Hoeven), Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Joep Timmerman (74. Jordy Zieltjes), Paul Eleveld, Siem Kooistra, Roan van de Pol (65. Mylan Hak); Daan Vinke, Coen Bos (55. Daniel Bezembinder).

Scoreverloop: 29. Renswoude 0-1, 35. Coen Bos 1-1, 41. Renswoude 1-2 (str.sch); 55. Renswoude 1-3, 69. Mylan Hak 2-3.

De Haen Man van de Wedstrijd: Siem Kooistra

Bron en Foto: Robert Kreuning