Voetbalvereniging sc Hoevelaken heeft een grote kans laten liggen om eindelijk weer eens drie punten te pakken tegen Zwart-Wit ’63. Na een voorsprong bij rust, onverwacht ontstaan in de laatste drie minuten van de eerste helft, liet Hoevelaken de tegenstander in het eerste kwartier van de tweede helft langszij komen. Hoevelaken deed nog wel enige pogingen om opnieuw op voorsprong te komen, maar wanneer je in de hele tweede helft geen enkele bal tussen de palen krijgt is het lastig scoren.

De ene wedstrijd is de andere niet. Na een nederlaag tegen Teuge in de stromende regen werd een week later in een heerlijk najaarszonnetje AGOVV van de mat gespeeld. De wedstrijd tegen Zwart-Wit speelde zich volledig in de druilige regen af en leverde slechts één punt op. Wanneer de rest van het seizoen de resultaten van de Hoevelakense hoofdmacht afhangen van het weer dan zijn er nog veel mooie dagen nodig om bovenin de competitie mee te doen.

Het concept van Zwart-Wit was al snel duidelijk: fanatiek vooruit verdedigen over het hele veld en van achteruit met lange ballen proberen de voorwaartsen te bereiken. Veel lange ballen kwamen echter niet aan, waardoor Hoevelaken het in de eerste doorgang slechts één keer moeilijk kreeg. Na een uitval werd doelman Gijs Leebeek na een kwartier spelen buiten zijn eigen strafschopgebied omspeeld, maar de ingeschoten bal belandde tegen de paal van het verlaten doel.

Onder het vooruit verdedigen kon Hoevelaken zich regelmatig uit voetballen, maar echt gevaar leverde dat in eerste instantie niet op. Twee vrije trappen op aantrekkelijke posities werden kinderlijk verprutst en uit drie achtereenvolgende hoekschoppen kon de kleine doelman van Zwart-Wit even zo vaak de bal uit de lucht plukken.

Toch kwam Hoevelaken op voorsprong. Het spelen met passie kon Zwart-Wit niet de hele eerste helft volhouden waardoor Hoevelaken aanvallend tot mogelijkheden kon komen. Drie minuten voor tijd schoot Fabian Bezembinder de bal vanuit de draai in de verre hoek en twee minuten later verdubbelde aanvoerder Pascal de Jong de voorsprong met zijn hoofd (lees: neus). Hoevelaken ging met een onverwacht ruime voorsprong rusten en een langverwachte overwinning op de mannen uit Harderwijk leek in de maak. Maar het liep anders. Na twee goede reddingen werd doelman Gijs Leebeek in de twaalfde minuut van de tweede doorgang toch geklopt. Drie minuten later kwam zelfs de gelijkmaker op het bord (2-2) en Hoevelaken kon daar niets tegenover stellen. Met Patrick Kloppenburg voor Joeri van den Hoeven leek Hoevelaken meer snelheid in de ploeg te brengen, maar de snelle buitenspeler moest zeven minuten wachten voordat hij voor het eerst werd aangespeeld. Verder speelde Hoevelaken slordig, wist men elkaar lastig te vinden en kreeg het een klein kwartier voor tijd via een geschampte kopbal van Fabian Bezembinder pas de eerste mogelijkheid om op doel te koppen. De bal ging echter naast. Hoevelaken probeerde het verder nog wel, want aan inzet was geen gebrek, maar ook toen Zwart-Wit met tien man kwam te staan zag Hoevelaken geen kans om de kleine doelman van Zwart-Wit ook maar één keer in de problemen te brengen. Kortom, Hoevelaken liet twee dure punten liggen.

De 2-2 tegen Zwart-Wit kan voor Hoevelaken ook positief worden uitgelegd. Vorig seizoen wisten de voormalige kelners/obers  twee keer van Hoevelaken te winnen. Wanneer die meetlatten naast elkaar worden gelegd heeft Hoevelaken nu één punt meer dan vorig seizoen en Zwart-Wit twee punten minder. Het glas is dus altijd nog half vol en dat zou een geruststellende gedachte moeten zijn in de aanloop naar de derby tegen Terschuurse Boys. Die vindt op zaterdag 19 oktober plaats in Terschuur. De fietspaden zullen dan waarschijnlijk weer goed gevuld zijn. Nu nog hopen dat het juiste weermannetje naar buiten komt en dan kan het een mooie dag worden voor de rood-witten, die in juni toch in de nacompetitie willen uitkomen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel (76. Ludo Horst), Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Olaf de Rijk, Robin Elverding; Daniel Bezembinder, Fabian Bezembinder, Joeri van den Hoeven (68. Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 42. Fabian Bezembinder 1-0, 44. Pascal de Jong 2-0; 12. en 15. Zwart-Wit 2-1 en 2-2.

De Haen man van de wedstrijd: Sven van den Akker.