Door een overwinning op Fortissimo heeft Hoevelaken belangrijke punten op Kleinhoven gehouden in de strijd om een eventuele promotie. Na een 1-0 ruststand stond er aan het eind van de wedstrijd een 2-0 eindstand op het bord.

Hoevelaken kwam al snel op voorsprong. Na een door de doelman van Fortissimo gekeerd schot bleef de bal in het strafschopgebied hangen en kon Coen Bos al na drie minuten, in een soort van scrimmage, zijn tenen tegen de bal drukken. Een enorme opsteker voor een ploeg die sinds de jaarwisseling met personeelsproblemen te maken lijkt te krijgen. Robin Elverding, Joeri van den Hoeven en sinds vorige week ook Mylan Hak worstelen met knieproblemen en zijn maanden uit de roulatie. Joep Timmerman, dé man in vorm op dit moment, kwam eveneens met een blessure uit de wedstrijd tegen CDW, al is die minder ernstig. Daniel Bezembinder heeft per direct zijn schoenen in de wilgen gehangen. Het is daarom niet gek dat in de aanloop naar de wedstrijd tegen Fortissimo met onmiddellijke ingang Jelle Bos en Daan Kleinveld aan de A-selectie werden toegevoegd. Beide clubmannen trainden al met de A-selectie mee en kregen tegen de ploeg uit Ede ook speelminuten.

Na de snelle openingstreffer wist Fortissimo zich terug in de wedstrijd te vechten. De koploper van de tweede periode liet zien niet voor niets die ranglijst aan te voeren en ging op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen leidde dat niet, al moest doelman Gijs Leebeek eenmaal op zijn post zijn om een tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant leek Daan Vinke de 2-0 op zijn schoen te hebben, maar leed tijdens zijn slalom balverlies, waardoor de kans verloren ging.

Na de thee sleepte Hoevelaken er verdedigend een ‘clean sheet’ uit en verdubbelde Daan Vinke in de slotfase de score. Hoevelaken leerde daarmee van de les uit de heenwedstrijd, waar Fortissimo na eveneens een 1-0 achterstand bij rust, al binnen een minuut na rust op gelijke hoogte kwam en Hoevelaken collectief door de ondergrens zakte en met 2-1 verloor.

Hoevelaken deed met de 2-0 overwinning op Kleinhoven goede zaken op weg naar de uitwedstrijd tegen ONA ’53. In Wageningen treft Hoevelaken komende zaterdag de nummer twee op de ranglijst, die op dit moment de nieuwe lijstaanvoerder van de tweede periode is. Op Kleinhoven liet Hoevelaken met 1-2 de punten aan de tegenstander. Wil Hoevelaken niet afhaken, dan zal op Sportpark J.D. van Ketwich Verschuur een resultaat noodzakelijk zijn.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Jordy Zieltjes, Pascal de Jong; Paul Eleveld, Siem Kooistra, Jesse van den Ham (Jelle Bos), Roan van de Pol (Joost van den Heuvel); Coen Bos (Daan Kleinveld), Daan Vinke.

Scoreverloop: 3. Coen Bos 1-0; 79. Daan Vinke 2-0.

De Haen ‘Man van de Wedstrijd’: Jordy Zieltjes.

Bron: Robert Kreuning