Hoevelaken heeft bij de buurman van het Ouwehands Dierenpark een zeer royale overwinning weten te behalen en daarvoor had het slechts één helft nodig. Nadat Candia ’66 op eigen veld in het tweede kwart van de wedstrijd van het kastje naar de muur werd gespeeld, stond er bij de thee een ruime 0-5 voorsprong op het bord voor Hoevelaken. Uiteindelijk werd dit ook de eindstand, waarmee Hoevelaken liet zien nog altijd in een goed eindresultaat aan het eind van de competitie te geloven.

De wedstrijd had een minuut of twintig nodig om op gang te komen, maar toen waren voor Hoevelaken wel de hekken los. Ludo Horst stuurde met een fantastische pass zijn ploegmakker Coen Bos de diepte in, die op zijn beurt Daan Vinke vond. Hoevelaken leek op 0-1 te komen, maar ten koste van de hoekschop bracht de Rhenenaarse doelman redding. Dit bleek slechts uitstel van executie, want vanuit de hoekschop werd de bal naar Joep Timmerman gespeeld, die de bal voor het doel slingerde, waar Pascal de Jong alleen maar hoefde door te koppen om daarna juichend weg te lopen.

Niet veel later werd Joep Timmerman aan de linkerkant de diepte ingestuurd, waar hij zijn tegenstander zijn hakken liet zien om nu zelf doeltreffend af te ronden.

De volgende 19 minuten waren voor Daan Vinke. In de 26e minuut profiteerde hij van geklungel in de defensie van Candia en strafte hij een verdedigingsfout resoluut af. Elf minuten later werd diezelfde schutter door Siem Kooistra aan de rechterkant de diepte ingestuurd. Daar begon Daan Vinke aan een solo richting de linkerkant van het strafschopgebied, vier man in verwarring latend. De ‘reuzenslalom’ werd afgerond met een bal in de verre hoek: 0-4. Hiermee werd recht gedaan aan de ten onrechte afgekeurde treffer van Ludo Horst, die eerder al de 0-4 op het bord leek te schieten.

Voor een aantal toeschouwers was dit het sein om alvast het clubhuis op te zoeken, maar zij kwamen bedrogen uit. Vlak voor het rustsignaal zette Coen Bos opnieuw Daan Vinke vrij voor de doelman, waarbij nu de andere verre hoek werd gevonden. Hiermee kon een loepzuivere hattrick – drie treffers achtereen in één helft – achter de naam van Daan Vinke worden geschreven.

De 0-5 ruststand werd ook de eindstand, maar dat betekende niet dat er na de thee niets meer gebeurde. Een kwartier na rust kon de mooiste Hoevelakense aanval van de wedstrijd worden genoteerd, waarbij de bal via veel schijven bij Roan van de Pol belandde. De 0-6 leek in de maak, maar de bal eindigde op de paal.

Hoevelaken bleef pogingen ondernemen het scorebord nog van andere getallen te voorzien, maar mogelijkheden van Daan Vinke, Joep Timmerman en Roan van de Pol leverden geen treffers meer op. Candia kon daar niet veel anders tegenover stellen dan een aantal gefrustreerde gele kaarten.

Komende zaterdag ontvangt Hoevelaken Advendo ’57 op Kleinhoven. Eerder dit seizoen werd de ploeg uit Ederveen met een 2-0 bekernederlaag naar huis terug gestuurd, maar in Ederveen zakte Hoevelaken, in de stromende regen, door de ondergrens, met een 4-1 nederlaag tot gevolg. Hopelijk kan dat resultaat zaterdag worden rechtgezet en volgt er na een goed resultaat niet opnieuw een deceptie.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst (73. Aron Kok), Joost van den Heuvel, Tein Schuiteman, Pascal de Jong; Paul Eleveld (78. Noah van de Haar), Joep Timmerman, Siem Kooistra, Roan van de Pol; Coen Bos (64. Jesse van den Ham), Daan Vinke (78. Daan Kleinveld).

Scoreverloop: 20. Pascal de Jong 0-1, 24. Joep Timmerman 0-2, 26., 37. en 45. Daan Vinke 0-3, 0-4 en 0-5.

Bron en Foto: Robert Kreuning