Je moet er wat voor over hebben om je cluppie te volgen. Eerst een toeristische tocht door de Neder-Betuwe, vervolgens kou, wind en regen om te trotseren. Echter, diverse Hoevelakense supporters toonden zich de bikkels die Hoevelaken wel weer eens wilden zien winnen en werden op hun wenken bediend. Een 0-3 overwinning, punten in de tas en een sprong op de ranglijs van twaalf naar negen. Dat lijkt nog niet hoog, maar het puntenverschil met koploper Renswoude is slechts drie, net als naar de nummer laatst. Kortom, in de Derde Klasse B staan alle ploegen na zes wedstrijden dicht bij elkaar en is er nog van alles mogelijk. Voor Hoevelaken de taak om daarvan te profiteren, te beginnen komende zaterdag op Kleinhoven tegen Candia ’66.

Hoevelaken kreeg het zaterdag in Opheusden tegen DFS niet cadeau. Voor de spelers golden dezelfde omstandigheden als voor de meegereisde supporters, maar de mannen binnen de lijnen hadden daar ook nog eens een zwaar speelveld bij, waarop de nodige glijpartijen niet ontbraken.

De spelstijl van DFS was vanaf het beginsignaal duidelijk: verzorgd voetbal proberen te spelen met de opbouw van achteruit. De gasten leken daarmee een hoog percentage van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar toen Hoevelaken na ruim tien minuten voor het eerst voor het ‘vijandelijke’ doel kwam, was het direct raak. Hoevelaken kreeg een hoekschop te nemen, waarbij de bal werd weggewerkt, maar via de nodige acties toch hoog voor het doel kwam. Met een lepe kopbal wist Siem Kooistra de bal over de doelman te werken en Hoevelaken op voorsprong te brengen.

Kort daarna was Jesse van den Ham bijna doeltreffend. Met eveneens een lepe bal probeerde ook hij de doelman van DFS te verschalken, maar de bal belandde op de lat.

Na deze actie was het even gedaan met de Hoevelakense aanvalsdriften. DFS domineerde een tijdje de wedstrijd, waarbij doelman Gijs Leebeek een aantal keren handelend moest optreden. Via de snelle voorwaartsen Coen Bos, Daan Vinke en Roan van de Pol probeerde Hoevelaken er wel een aantal keren uit te komen, maar bij gebrek aan aansluiting smoorden de pogingen vroegtijdig.

In de fase dat het middenveld wel de weg naar de aansluiting had gevonden, was het voor Hoevelaken ook direct weer raak. Coen Bos werd de diepte ingestuurd, speelde de bal terug op de meegekomen Paul Eleveld, die haarzuiver voorgaf. Jesse van den Ham kwam voor zijn verdediger en kopte de bal gedecideerd en onhoudbaar voor de doelman in de touwen.

In de tweede doorgang had Hoevelaken de wind tegen en daardoor wat minder mogelijkheden om er gevaarlijk uit te komen. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de Hoevelakense speelhelft af, al wist DFS daarmee niet echt gevaarlijk te worden. Hoevelaken werd dat in de 71e minuut wel, toen invaller Daniel Bezembinder de diepte werd ingestuurd. De assistent deed nog wel een poging om de rappe aanvaller wegens buitenspel terug te vlaggen, maar de arbiter van dienst trapte daar niet in en liet het spel doorgaan. Terecht, met de 0-3 tot gevolg.

Met deze stand was de wedstrijd gespeeld. Hoofdtrainer Rob van Diermen zette nog even al zijn wisselspelers in om ook hen de nodige speelminuten te geven en hen mee te laten delen in het succesje waarnaar Hoevelaken zo snakte. En die hopelijk een aanzet is tot een lange(re) reeks van successen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Paul Eleveld (Joep Timmerman), Siem Kooistra, Jesse van den Ham (80. Robin Elverding); Coen Bos (53. Daniel Bezembinder), Daan Vinke (73. Jordy Zieltjes), Roan van de Pol (80. Joeri van den Hoeven).

Scoreverloop: 12. Siem Kooistra 0-1, 36. Jesse van den Ham 0-2; 71. Daniel Bezembinder 0-3.

Bron: Robert Kreuning
Archieffoto: Aalt Guliker