De dag begon goed voor sc Hoevelaken, met de officiële opening van de nieuwe multifunctionele ruimte, maar de stemming in het nieuwe onderkomen was na afloop van de wedstrijd tegen KVVA niet opperbest. In de extra tijd verspeelde Hoevelaken een 3-1 voorsprong en zag het KVVA op 3-3 komen. Hoevelaken liet daarmee in de strijd om plaats twee de mogelijkheid om uit te lopen op de concurrentie liggen. Door het eigen gelijke spel, een puntendeling van EFC bij kampioen VVOP en de overwinning van Zeewolde staan er nu drie ploegen met 29 punten op plaats 3. Hoevelaken heeft een licht voordeel vanwege het doelsaldo en heeft alles nog in eigen hand wanneer het de komende twee wedstrijden, op 13 mei in Swifterbant tegen Swift en op 20 mei op Kleinhoven tegen hekkensluiter Elspeet, wel weet te winnen.

Hoevelaken begon goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut stuurde Joeri van den Hoeven ploeggenoot Daan Vinke de diepte in, die op zijn beurt de bal bij Robin Elverding wist te krijgen. Met een bekeken schot in de benedenhoek bracht laatstgenoemde Hoevelaken op een vroege voorsprong.

Een minuut of tien later bleek er een tweede meevaller voor Hoevelaken te komen met het uitvallen van de doelman van KVVA. Net als in de heenwedstrijd aan de Dollardstraat, toen de Amersfoortse doelman vlak voor rust van het veld werd gestuurd, moesten de gasten met een veldspeler onder de lat verder. Veel maakte dat niet uit, want de interim-sluitpost werd nauwelijks door de Hoevelakense voorwaartsen getest. Sterker nog, KVVA kwam voor de pauze nog tweemaal in kansrijke positie om op voorsprong te komen, maar doelman Gijs Leebeek wist ook tweemaal de kans te verijdelen.

In de tweede doorgang trok Hoevelaken, met Roan van de Pol voor doelpuntenmaker Robin Elverding, vol ten aanval. Hoewel KVVA wankelde, wist Hoevelaken vooralsnog het verschil niet te maken, mede doordat het tackelen van Daan Vinke niet als een overtreding werd gezien en Hoevelaken een strafschop werd onthouden.

In het laatste kwartier leek Hoevelaken echter met de schrik vrij te komen. Invaller Coen Bos kwam tweemaal tot scoren door alert te zijn bij een rebound en een mooi schot na een razendsnelle counter. Helaas voor de gastheren ging het echter mis in de extra tijd. Via een schot van afstand en een rake kopbal kwam KVVA geheel onverwacht langszij en liet Hoevelaken twee dure punten liggen, die eigenlijk al in de tas zaten. Mylan Hak kreeg nog wel een kans op de 4-3, maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor een echt doldriest slot uitbleef.

Hoevelaken heeft nu twee zaterdagen de tijd om alles op een rijtje te zetten en een plan te bedenken om uit de laatste twee wedstrijden de volle buit te halen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle van der Veer, Joost van den Heuvel, Siem Kooistra (70. Paul Eleveld), Pascal de Jong; Jordy Zieltjes, Robin Elverding (46. Roan van de Pol), Ludo Horst, Joeri van den Hoeven; Joep Timmerman (85. Mylan Hak), Daan Vinke (70. Coen Bos).

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel

Bron en Foto: Robert Kreuning