Hoevelaken heeft zaterdag een belangrijke dubbelslag geslagen. Zelf won het met fraai voetbal in Doorn met 4-1 van DEV en in de tussentijd was koploper Renswoude op eigen veld de mindere van Fortissimo, waardoor Hoevelaken maximaal inliep op de ‘Kraaien’.

Hoevelaken reisde naar Doorn af in de wetenschap dat de hekkensluiter vorige week een punt wist te pakken tegen koploper Renswoude. De vraag was of dat kwam door de kracht van DEV, of een mindere dag van Renswoude. Feit was wel dat al snel bleek dat De Elf Vrienden tegen Hoevelaken weinig in de melk te brokkelen hadden. Met mooi combinatievoetbal, veel beweging en een hoog baltempo kregen de gastheren de voornaamste hoeken van het veld te zien. Het wachten was op een Hoevelakense treffer, maar hoewel het voetbal fraai oogde, schoot de afwerking vooralsnog tekort. Sterker nog, toen DEV na een kwart wedstrijd voor het eerst in het Hoevelakense strafschopgebied verscheen, was het direct raak. De van een blessure teruggekeerde doelman Gijs Leebeek leek de bal op de rand van het strafschopgebied eenvoudig te pakken, maar via de borst stuiterde die weer het veld in. Een Doornse aanvaller was ter plekke om de thuisploeg op voorsprong te brengen, al ondernam Siem Kooistra met een sliding nog pogingen om een treffer te voorkomen.

Hoevelaken ging niet bij de pakken neerzitten, maar vervolgde de ingeslagen weg. Met succes, want na goed doorzetten van Daan Vinke werd Joept Timmerman bereikt, die de bal via de onderkant van de lat binnen schoot. Hoevelaken was weer langszij, maar erop en erover, zoals men dat zo fraai kan uitdrukken in wielertermen, gebeurde voor rust niet meer. Kansen daarvoor waren er echter in overvloed. Coen Bos miste oog in oog met de doelman, Daan Vinke raakte de bal verkeerd toen hij in kansrijke positie wilde voorgeven en Joep Timmerman schoot de bal vanuit een vrije trap op de lat. Ook kleinere kansen werden niet benut, anders was de uiteindelijke eindstand al de ruststand geweest.

Na de pauze maakte Hoevelaken snel het verschil. De zelfverzekerdheid uit de eerste helft ebde na rust niet weg en zo was binnen een kwartier het verschil gemaakt. Zo kwam Hoevelaken al na zes minuten op voorsprong toen na een chaotisch tafereel in het Doornse strafschopgebied de bal voor de voeten van Siem Kooistra kwam, die met een schuiver vanaf een meter of 25 knap afrondde. Zo’n 540 tellen later stond Paul Eleveld aan het eind van een goede aanval en was de marge al twee. De wedstrijd was daarmee voor de ranglijst gespeeld, maar voor het frivole Hoevelaken nog niet. Ondanks enkele wissels bleef de aanval gezocht worden, al leidde dat tot slechts één treffer, in de 34e minuut. Joep Timmerman dreigde te gaan schieten, speelde met een mooie kapbeweging aanvalsmaatje Daan Vinke vrij, die de bal eenvoudig in het doel kon schuiven. Meerdere pogingen om de score nog verder op te vijzelen gingen de mist in, en Hoevelaken kon ook niet van het voordeel profiteren nadat DEV na twee gele kaarten voor dezelfde persoon met een man minder kwam te staan.

Hoe dan ook, Hoevelaken heeft een goede indruk achtergelaten, een prima resultaat neergezet en het massaal opgekomen Hoevelakense publiek een aangename terugreis naar huis geschonken.

Komende week speelt Hoevelaken opnieuw op verplaatsing, ditmaal in het fraaie Wijk bij Duurstede, waar CDW bestreden zal worden. Op Kleinhoven hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (2-2), maar wanneer Hoevelaken hetzelfde weet te brengen als tegen DEV, dan gaat CDW een zware middag tegemoet.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst (80. Aron Kok), Tein Schuiteman, Joost van den Heuvel (85. Jordy Zieltjes), Pascal de Jong; Paul Eleveld, Joep Timmerman, Siem Kooistra, Roan van de Pol (80. Jesse van den Ham); Coen Bos (58. Mylan Hak), Daan Vinke (85. Noah van de Haar).

Scoreverloop: 21. DEV 1-0, 32. Joep Timmerman 1-1; 51. Siem Kooistra 1-2, 60. Paul Eleveld 1-3, 79. Daan Vinke 1-4.

Bron en Foto: Robert Kreuning