Zaterdag 25 november 2023: Hoevelaken speelt op Kleinhoven tegen Otterlo, bouwt een 2-0 voorsprong op, die wordt verspeeld naar een 2-3 achterstand, om vervolgens toch met 5-3 te winnen.

Op zaterdag 20 april 2024 viel in mindere maten eenzelfde scenario te noteren, maar dan andersom, met Hoevelaken uiteindelijk toch als winnaar. Hoevelaken kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand, om na de pauze als een stormram uit de kleedkamer te komen en Otterlo geheel te overdonderen. Met 2-3 mochten de gastheren nog blij zijn.

Hoevelaken leek al binnen vijf minuten op voorsprong te komen toen Joep Timmerman uitstekend werd weggestuurd door Jesse van den Ham, hij de bal bij Coen Bos kreeg, die doeltreffend afrondde. Helaas voor Hoevelaken ging de vlag de lucht in en ging de arbiter in die beslissing mee.

In plaats van 0-1 voor Hoevelaken was het vier minuten later 1-0 voor Otterlo, na een schitterend ingekopte bal. De wedstrijd was daarna gelijkwaardig, maar een tweede treffer viel aan de Otterlose kant. Achtereenvolgens werden Tein Schuiteman en Joost van den Heuvel uitgespeeld – wat al een prestatie op zich is – en oog in oog met de aanvaller kon ook doelman Gijs Leebeek een treffer niet voorkomen. Hoevelaken probeerde in het restant van de eerste helft nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde daarin niet.

Na de pauze kwam als eerste hoofdtrainer Rob van Diermen uit de kleedkamer. Vervolgens een tijdje niemand, daarna de assistenten Tom Buitink en Henk Buitink, vervolgens weer een tijd niets en tenslotte de spelers die het moesten doen. En ze deden het ook. Alsof het de laatste minuten van de wedstrijd betrof om nog een resultaat te forceren, kreeg Otterlo alle hoeken van de eigen helft te zien. Via treffers van Joep Timmerman en Coen Bos, beiden voortgekomen uit mooie aanvalscombinaties, stond Hoevelaken al na tien minuten weer op gelijke hoogte met Otterlo. Pas na de gelijkmaker kwam Otterlo weer een beetje in de wedstrijd voor, maar de grootste kansen bleven voor Hoevelaken. Dat er niet gescoord werd, kwam voornamelijk door de onzorgvuldigheid waarmee met de kansen werd omgegaan.

Toch kwam er een Hoevelakens goudhaantje. Na al een wedstrijd bij Hoevelaken 2 in de benen te hebben, mocht Aron Kok in de 80e minuut het veld betreden. Al binnen drie minuten kon hij, vanuit een hoekschop, de bal vallend inkoppen en Hoevelaken op voorsprong brengen. De treffer werd op het veld en de tribune gevierd alsof de promotie al binnen is, maar zover is het nog lang niet. Een belangrijk stap om voor promotiewedstrijden in aanmerking te komen, is echter wel gezet.

Een de trainer? Hij haalde opgelucht adem, na een van Hoevelakense zijde zinderende tweede helft.

Opstelling: Gijs Leebeek; Ludo Horst, Tein Schuiteman (80. Aron Kok), Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Paul Eleveld, Siem Kooistra, Jesse van den Ham, Roan van de Pol (10. Jelle Bos; 33. Daan Kleinveld); Coen Bos, Joep Timmerman.

Scoreverloop: 8. en 26. Otterlo 1-0 en 2-0; 53. Joep Timmerman 1-2, 55. Coen Bos 2-2, 83. Aron Kok 2-3.

Verslag en Foto: Robert Kreuning