Hoevelaken en Zwart-Wit ’63 zijn na drie speeldagen in de competitie nog altijd ongeslagen. Na een wedstrijd met twee compleet verschillende spelhelften deelden beide in 1963 opgerichte verenigingen broederlijk de punten. Voor Hoevelaken betekende dat gelijke spel na twee overwinningen de eerste verliespunten. Zwart-Wit speelde voor de derde keer op rij gelijk.

Hoofdtrainer Harry Oussoren kon met de 3-3 goed leven, vooral na de vertoning in de eerste helft. Zwart-Wit was heer en meester, scoorde na precies 15 en 30 minuten en liet bovendien Hoevelaken een paar keer goed wegkomen. De gastheren konden daar aanvallend niets tegenover stellen. Het strafschopgebied werd niet één keer bereikt en het werk dat de Harderwijkse doelman te doen kreeg was na terugspeelballen of afzwaaiers van Hoevelaken. Hoevelaken speelde dermate tam, dat direct na de tweede tegentreffer Jordy Zieltjes al werd ingebracht voor Laurens de Korte. De 0-2 ruststand was volkomen verdiend.

Na de rust, met Robin Elverding voor Joeri van den Hoeven, alsmede een aantal interne omzettingen, was het spelbeeld geheel anders. In de derde minuut schoot Coen Bos namens Hoevelaken voor het eerst op doel, maar stuitte de bal op de voet van de doelman. Zes minuten later was het ineens 2-2, nadat binnen één minuut eerst Coen Bos een vreemde klutsbal goed bewerkte (1-2) en vervolgens Arslan Gümüs de bal slim in de verre hoek tikte: 2-2. De wedstrijd was weer geheel open en het doelpunten maken ging nog even door. In de 64e minuut strafte Joost van den Heuvel, de latere Man van de Wedstrijd, geklungel in het strafschopgebied af (3-2), maar de vreugde over de voorsprong was nog niet voorbij of het stond al weer 3-3. In de stromende regen kon de wedstrijd vervolgens alle kanten op. Een kwartier voor tijd kopte Joost van den Heuvel middels een kopbal á la Bep Bakhuis de pal op de paal en zes minuten voor tijd kreeg Zwart-Wit een indirecte vrije trap in Hoevelakense strafschopgebied na een verkeerd beoordeelde terugspeelbal. Hoevelaken kwam met de schrik vrij, probeerde via het inbrengen van Roan van de Pol, terug van een enkelblessure, nog wel de overwinning te bewerkstelligen, maar uiteindelijk werden de punten gelijkelijk verdeeld.

Opstelling: Gijs Leebeek; Renzo Ruitenbeek, Ludo Horst, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Sven van den Akker, Arslan Gümüs (75. Roan van de Pol), Laurens de Korte (30. Jordy Zieltjes); Coen Bos, Joeri van den Hoeven (46. Robin Elverding).

Scoreverloop: 15. en 30. Zwart-Wit 0-1 en 0-2; 53. Coen Bos 1-2, 54. Arslan Gümüs 2-2, 64. Joost van de Heuvel 3-2, 65. Zwart-Wit 3-3.

De Haen Man van de Wedstrijd: Joost van den Heuvel.

Bron en Foto: Robert Kreuning