De hoofdmacht van sc Hoevelaken komt ook volgend seizoen uit in de derde klasse. In Oldebroek werd na een 4-1 nederlaag de weg naar de finale van de nacompetitie afgesneden door OWIOS. De gehoopte droomfinale Hoevelaken – Terschuurse Boys op zaterdag 16 juni is daarmee van de baan. Ook de Boys gingen met drie doelpunten verschil onderuit. Het Apeldoornse AGOVV was hen te machtig: 3-0.

Hoevelaken, dat streed voor promotie naar de tweede klasse, voetbalde de eerste tien minuten aardig mee met tweedeklasser OWIOS, dat vocht tegen degradatie. Daarna viel al (te) vroeg en onverwacht de eerste treffer te noteren, toen de bal ver achter de Hoevelakense verdediging werd gespeeld en Hoevelaken daar te lichtzinnig mee omging.

Het mooie weer, het prachtige biljartlaken en de enorme publieke belangstelling waren geen reden, om bij de pakken te gaan neerzitten. Echter, het spelletje van OWIOS, met veel lange ballen achter de Hoevelakense defensie, bleek Hoevelaken uiteindelijk te machtig. Na een sprintduel liet Ewoud van de Brug, bijna altijd een stabiele factor in het Hoevelakense verdedigingshart, zich iets te gemakkelijk aan de kant zetten en waar hij wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter ging het spel gewoon door. De assist die uit deze situatie ontstond leverde halverwege de eerste helft een tweede treffer op.

Aanvallend had Hoevelaken in de eerste doorgang weinig in te brengen. Een paar zachte schoten vormden wat wanhopige pogingen, maar gevaar leverde dat niet op. OWIOS was in dat opzicht effectiever. Toen doelman Sjoerd Kloppenburg, die een aantal goede reddingen verrichtte, de bal uit een hoekschop weg stompte, kwam die bij een Oldebroekse aanvaller, die in één handeling de bal over de doelman en de rest van de defensie in de verre bovenhoek lobde.

Met Robin Elverding voor Jeffrey Huisman ging Hoevelaken in de tweede doorgang voortvarend van start. Hoevelaken kreeg al binnen een minuut een hoekschop te nemen. Randy Gerritsen draaide de bal hoog bij de tweede paal, waar Patrick Kloppenburg ter plekke was om de bal hard in te koppen. Dit gaf de Hoevelakense burger moed en de gasten ging dan ook hoopvol ten strijde. Er ontspon zich een leuke tweede helft, waarin Hoevelaken veel de aanval zocht, bij vlagen goed voetbal liet zien en vlotte combinaties op het biljartlaken legde. Door de enorme oppervlakte van het veld kregen de spelers veel ruimte en Hoevelaken ging daar goed mee om. De aanvalsdriften leidden tot diverse hoekschoppen, waarbij Randy Gerritsen de bal niet altijd zo mooi voor het doel kon geven als bij de openingstreffer na rust. Toen dat eenmaal via Michel van de Bunt vanaf de andere kant wel gebeurde, kopte Pascal de Jong de bal hard tegen de lat en bleef de aansluitingstreffer, die een kantelpunt in de wedstrijd had kunnen zijn, uit.

In de 82e minuut was de wedstrijd gespeeld. Vanuit het niets gaf Hoevelaken onnodig een treffer weg en was definitief duidelijk, dat Hoevelaken ook komend seizoen weer de tegenstanders treft, die eveneens in de derde klasse hun hobby uitoefenen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordy Zieltjes, Ewoud van de Brug, Simon de Boer (68. Ruud Kassenaar), Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Jeffrey Huisman (46. Robin Elverding), Michel van de Bunt; Lex van Middelaar, Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg (70. Coen Bos).

Doelpunt Hoevelaken: 46. Patrick Kloppenburg (3-1)

Doelpunten OWIOS: 10.,21 en 41. 1-0, 2-0 en 3-0; 82. 4-1

Tekst en Foto: Robert Kreuning