De Nijkerkse hockeyheren uit het eerste speelden zondag 18 juli hun laatste hockeywedstrijd van de regiocompetitie. Een competitie die, na de afgelaste reguliere competitie, toch nog voor veel spanning en sensatie zorgde. Een eenvoudige overwinning was het niet, maar uiteindelijk werd Soest verslagen met 7-6.

Het was een zonovergoten middag en beide teams waren er meer dan klaar voor. Om 14.30 uur begon de bal met rollen, helaas al vrij snel in het doel van Nijkerk. Dat zou nog wat worden tegen Soest: de tegenstander waar Nijkerk sinds het verleden een nogal onstuimige mee heeft. Des te meer reden om ze er eens goed van langs te geven. Dat bleek nog niet zo makkelijk, want al na tien minuten stond Nijkerk 0-2 achter. ,,Een matig begin”, aldus Thom van den Ham. ,,Gelukkig herpakten we ons snel. Aan het eind van de eerste kwart drukte Maarten Mighout de bal kundig in de hoek, waarna Nijkerk de overhand nam. We trokken het spel steeds meer naar ons toe en er ontstonden mooie combinaties, grote kansen en, niet geheel onbelangrijk, we scoorden doelpunten.”

DOELPUNTENFESTIJN Thom en Jorrit Loenen scoorden beiden, waardoor Nijkerk met een stand van 3-2 de rust in ging. Ook na de rust bleven de Nijkerkse heren op dreef: al snel was het 4-2 voor Nijkerk, wederom dankzij een goal van Maarten. Garantie op een overwinning, zou je denken. Maar zo makkelijk gaf Soest zich niet gewonnen. ,,Het werd een doelpuntenfestijn. Beide teams raakten vermoeid, waardoor grote kansen ontstonden aan weerszijden, die aan de lopende band werden benut”, aldus Van den Ham.