,,Mooi om dit te mogen vieren, je kan het wel een mijlpaal noemen.” Bij Hockeyclub Nijkerk was het afgelopen tijd groot feest én komt er nog heel wat aan. De vereniging bestaat veertig jaar. We spreken met de gloednieuwe preses, Dennis van den Hoogen. ,,Ik ben nu pas zes maanden voorzitter, maar het bevalt me nu al uitstekend.”

Hockeyclub Nijkerk is opgericht op 26 april 1983 en werd vrijwel direct een succes. In de loop der jaren is de club gegroeid, gekrompen en wederom gegroeid. ,,Momenteel zitten we op zo’n driehonderd leden en het zou wel heel mooi zijn als dat opnieuw gaat groeien,” vertelt Van den Hoogen in clubhuis De Zuidwal op Hulckesteijn, een horeca-aangelegenheid in Nijkerk waarvan hij de uitbater is. Dit combineert hij met werk bij een ander (Barnevelds) etablissement, Bij Corin, van zijn vrouw. ,,Ik ben van oorsprong geen hockeyer, maar was meer een voetballer, bij vv Hoogland. Mijn zoon Bob voetbalde ook bij Sparta hier in Nijkerk en daar was ik ook coach en leider. Dochter Ida hockeyt en omdat mijn vrouw Corin daar ook betrokken is bij de voorraad en de inkoop van het clubhuis van de vereniging, kwam ik zelf ook in aanraking met de club. Ik wilde daarna ook al gauw wat doen voor ze.”

Het pad werd min of meer geëffend doordat de vorige voorzitter, Remco Nonkes, het tijd vond voor een ander. ,,Omdat ik zelf wel van regelen, overleggen en plannen maken houd, stapte ik in. Ik ben onder meer voorzitter van het Glazen Thuis hier in Nijkerk en heb me ook ingezet voor de Zomerfeestweek. Ik houd wel van dingen organiseren wat dat betreft, maar het nadeel was wel dat ik de club niet zo goed kende.” Die kennismaking werd een positief ding voor Van den Hoogen en er werden plannen gemaakt. ,,Aan het clubhuis hoefde ik alvast niets te doen”, zo vervolgt de enthousiast sprekende preses met een lach. ,,Dat is namelijk helemaal vernieuwd. Wel zijn er de nodige veranderingen aanstaande in het bestuur, er komt naar alle waarschijnlijkheid wat verjonging. Verder hopen we jeugd en jongeren te enthousiasmeren voor de tegenwoordig zeker niet meer elitaire hockeysport. Met name bij de jongens zijn nog wel wat slagen te maken. Op de één of andere manier is hockey bij meisjes populairder dan bij jongens.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Archief HC Nijkerk