Vrijdag 26 mei gaat voor Hilde van de Mheen uit Nijkerkerveen de boeken in als een hele bijzondere. Rond de klok van half zes kwam er een dijk van een limousine bij haar thuis op de schoolstraat voorrijden om haar met echtgenoot Ben en zoon Martijn naar het Gelderse Putten gebracht te worden waar een verrassingsfeest voor haar was georganiseerd. Ook ouders Rikus en Jantine stapten het negen meter lange gevaarte. Hilde is al vijfentwintig jaar werkzaam bij de dierenkliniek Putten aan de Roosendaalseweg. Dit liet werkgever Daan Kranendonk niet ongemerkt voorbij gaan. Hij trakteerde Hilde en haar collega’s op een prachtig feest inclusief een artiest. 

De kliniek schreef een aantal weken geleden over haar op Facebook: “Alweer 25 jaar geleden kwam Hilde als een wat stil, bescheiden, maar ook heel slimme, vlotte stagiaire in onze toen nog gemengde Dierenartsenpraktijk Putten werken. Het was haar laatste stage vlak voor haar afstuderen en ze had zo’n goede indruk gemaakt dat ze meteen na de diploma uitreiking bij ons in dienst kwam. Ze nam de telefoon op, stond de boeren en ook de gezelschapsdiereigenaren te woord, gaf medicijnen af, hielp met opereren en andere handelingen bij de kleine huisdieren en was ook nooit te beroerd om schoon te maken. Hilde was een echte teamplayer en dat is ze altijd gebleven.

Hilde had ook een heel goed “koppie” en zocht de uitdaging. Langzamerhand schoven haar werkzaamheden meer richting het organiseren en administreren. Ze haalde de praktijkdiploma’s boekhouden met vlag en wimpel en geleidelijk verschoven haar taken van paraveterinair naar regelneef. Inmiddels is Hilde de spin in het web in onze Dierenkliniek Putten. Ze regelt alle contacten met organisaties buiten de kliniek, zorgt voor de gehele personeelsadministratie en met behulp van Linda en de laatste jaren ook Mariska ligt het totale management van de kliniek in haar handen. Dat is eigenlijk al jaren zo. Alle medewerkers weten Hilde voor hun vragen makkelijk te vinden en waarderen haar enorm. Daan denkt mee op grote lijnen en bemoeit zich soms op Hilde ’s verzoek met wat losse zaken, maar hij had zich nooit zo op het dierenartsen vak kunnen richten zonder de back up van Hilde. Daardoor kon de kliniek zo hard groeien in de loop der jaren.

Hilde heeft vele kwaliteiten, maar opvallend is haar grote oplossingsgerichte vermogen. Dat doet ze op een heel rustige manier. Ze is superslim, goudeerlijk, lief, warm, creatief en ze heeft ook nog een heerlijke lach. Thuis heeft ze haar man Ben en zoon Martijn. Daar is ze ook de duizendpoot. Met dieren in en rond het huis, de administratie van het bedrijf van Ben, het vervoeren van Martijn naar Zwolle als het openbaar vervoer het laat afweten. We snappen soms niet hoe ze alle bordjes in de lucht houdt. Gelukkig heeft ze ook hobby’s. Oude brommers en Mini Coopers worden door Ben en Hilde tot in de puntjes opgeknapt en er wordt mee rond gereden als het mooi weer is.

Wat ook erg fijn is voor onze kliniek is de betrokkenheid van de ouders van Hilde. Haar moeder Jantine doet al jaren de bergen was. Onze OK kleding en alle witte jassen gaan door haar handen. En Rikus, haar vader, is onze alles kunnende klusjesman. Ook zij worden op handen gedragen door ons allen, omdat ze altijd met een lach op het gezicht bij ons binnenkomen. Hilde zal nog lang bij ons (moeten) blijven. Zij zal de hoofdverantwoordelijke en leidinggevende worden in onze kliniek als Daan tezijnertijd afscheid neemt. In feite heeft ze deze rol de laatste jaren al grotendeels op zich genomen en weet iedereen dat alles prima door loopt als hij af en toe een langere periode afwezig is of over een paar jaar stopt. Naast Hilde zijn Brigitte, Diane en Sherida dit jaar 12,5 jaar in dienst. Later dit jaar gaan we dat uitgebreid vieren met ons allen.”