Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2020 speelt toneelgroep Het Gebeuren uit Hoevelaken het stuk ‘Vrijheid zit vast van binnen’. De voorstelling staat in het kader van 75 jaar vrijheid en is onderdeel van de activiteiten van ‘Veluwe Remembers’. Het stuk is van de hand van de eigen regisseur Mirjam Bosveld. Mirjam schrijft: 

75 jaar geleden werd ons land bevrijd. Coosje Goudsmit was er bij. Nu haalt het verleden haar in. Telkens opnieuw beleeft ze de angst van de bezetting. Samen met zeven anderen wordt ze behandeld op een PAAZ, een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Daar werken mensen die je kunnen bevrijden van angsten, wanen, stoornissen, obsessies en demonen, en daar zelf vrij van zijn. Toch?

‘Vrijheid zit vast van binnen’ volgt twee dagen in het leven van een patiënten en medewerkers op de PAAZ. Het is een tragikomedie, die de vraag oproept wat vrijheid nu daadwerkelijk is. Het stuk laat zien dat de scheidslijn tussen vrij zijn en vast zitten soms flinterdun is.

Een kaartje kost € 10,- en voor kinderen t/m 12 jaar en 65+ers € 7,50. Dat is inclusief een glas of kopje koffie/thee/limonade. Voor de matinee op zaterdagmiddag kost een kaartje voor iedereen slechts € 5,-.