Het eerste herenteam van Volleybalvereniging Surf heeft zijn ongeslagen status weten te behouden. Na eerst nog met 1-0 achter te hebben gestaan, werd er orde op zaken gesteld en nam Surf 4 punten mee uit Elburg. Voor de wedstrijd tegen EVV reisden de volgende namen naar Elburg af: Voor de buitenposities werden Kas, Van de Brug en invaller Hemstra in stelling gebracht. De middenposities werden bestiert door Piekema, Van der Stelt en Van Hamersveld. Meijer nam de spelverdeling op zich en Stellingwerf maakte op de diagonaal de veldvulling compleet.

16:00 uit is een vervelende tijd om een wedstrijd te beginnen. Dat was duidelijk aan de Surf-kant te merken. Het spel was gezapig en slap en Surf grossierde in servicefouten. De altijd effectieve aanvallen van Van de Brug strandden in vergetelheid en ook Piekema wist geen potjes te breken. Tel daar de vele pass-klunzigheden bij op en de stand was al snel 25-16 voor EVV.

Meijer kon het niet langer aanzien en ontstak in furie. En dat hielp gelijk! Van de Brug en Stellingwerf zetten een tandje bij en timmerden al snel naar 10-7. EVV probeerde het tij nog te keren met time-outs op 10-7 en 15-11, maar echt in gevaar kwam Surf niet meer. Van der Stelt wist met speels gemak de 25-20 binnen te peren. In de derde set werd ‘vers bloed’ Hemstra en Van Hamersveld binnen de lijnen. Eigenlijk verliep deze volgens een vast patroon: Surf kwam op voorsprong, EVV kwam na een time-out weer langszij waarna Surf weer de voorsprong pakte. Dit verloop was natuurlijk gunstig voor Surf en Piekema kon dan ook na een half uurtje de tweede setwinst bijschrijven.

Een vierde set is altijd lastig, maar deze moést wel gewonnen geworden. Een vijfde set is immers voor niemand leuk. EVV probeerde het spel van Surf te ontregelen door het inzetten van enkele strijdliederen. Helaas voor EVV is Surf de uitvinder van deze liedjes en wisten de Hoevelakense mannen dus ook met speels gemak deze liedjes te beantwoorden met nóg scherpere vocale aanvallen. Door al het gezang zou de toeschouwer bijna zijn vergeten dat de stand intussen 21-21 was geworden, maar uiteindelijk trok Surf toch aan het kortste eind met de set-winst van 25-22. Uiteraard na een genadeloze klap van Van Hamersveld.

Surf nestelt zich met deze overwinning nog wat vaster in de top 3. Volgende wedstrijd is op 11 november om 11:15 thuis in De Slag.