De 14-jarige Ingmar Wassink uit Nijkerkerveen heeft al heel wat sportieve uitdagingen achter de rug. Deze week stond hij voor de grootste tot nu toe; het schaatsen van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ingmar werd geboren met een hartafwijking en samen met zo’n 50 anderen zou hij de tocht gaan afleggen voor Stichting Hartekind. Met zijn vader reisde hij dinsdag af naar Oostenrijk, maar helaas: vanwege teveel sneeuw kan er voorlopig niet geschaatst worden.

Ingmar heeft een duidelijke missie: „Ik wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. En iedereen laten weten hoe belangrijk het werk van Stichting Hartekind is.” Ingmars ouders kregen, ruim 14 jaar geleden, tijdens de twintigwekenecho te horen dat hun baby een hartafwijking had. Ingmar kan het zelf goed uitleggen: „Mijn longslagader en aorta zaten niet gekruist. Een transpositie van de grote vaten, heet het.”

ONDER HET MES Toen Ingmar – na een onzeker en spannend vervolg van de zwangerschap – werd geboren, moest hij na zes dagen onder het mes. „Gelukkig is bij mij alles goed gegaan en voel ik me heel gezond. Ik kan sporten en doen wat ik wil. Maar dat is niet voor iedereen zo. Daarom zet ik me in voor alle hartekinderen”, vertelt Ingmar.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Eigen foto