Het was nog even spannend maar het inmiddels vermaarde toernooi om de Harry Hamstracup zal dit jaar weer worden gespeeld. Uiteraard ook nu met clubs die hun sporen in het Nederlandse amateurvoetbal ruimschoots verdiend hebben. DOVO, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en DVS ’33 zullen op verschillende locaties hun krachten meten om zo te kunnen bepalen of de voorbereiding inmiddels voldoende vruchten heeft afgeworpen.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Zaterdag 31 juli 2021

Sportpark de Westmaat, Bunschoten Spakenburg

12:30 vv DOVO– Kozakken Boys

15:00 vv IJsselmeervogels – DVS’33 Ermelo

 

Dinsdag 3 augustus 2021

Sportpark de Zwaaier, Werkendam: 20.00 uur: Kozakken Boys – vv Sparta Nijkerk

Sportpark DVS’33 Ermelo: 20.00 uur DVS’33 Ermelo – vv DOVO

 

Zaterdag 7 augustus 2021

Sportpark de Ebbenhorst Nijkerk

12:30   vv DOVO – vv IJsselmeervogels

15:00  vv Sparta Nijkerk – DVS’33 Ermelo

 

Jammer genoeg zijn we nog niet helemaal verschoond van het Corona-virus en moeten er dus nog steeds maatregelen in acht genomen worden. Kijk s.v.p. op de website van de bij de accommodatie horende ploeg wat die maatregelen precies inhouden. Het zal erop neerkomen dat de bekende 1,5 meter in acht genomen moet worden en dat er een maximaal aantal bezoekers wordt toegelaten.

 

Nemen we als voorbeeld De Ebbenhorst (Sparta Nijkerk). Daar is de toegang gratis, maar moet er wel via de website worden ingeschreven. Op deze manier kan het maximale aantal bezoekers worden gecontroleerd en kan men de wedstrijden met voldoende onderlinge afstand bekijken.

 

Het evenement is qua entourage dus enigszins afgeschaald, hetgeen uiteraard geen enkele invloed heeft op de te verwachten kwalitatief hoogstaande wedstrijden. Kom dus kijken!

 

En voor diegenen die het nog niet wisten. Harry Hamstra was een bekende Spartaanse voetballer, trainer, reporter, inspirator, initiator, commentator en motivator die een enorme bekendheid genoot in de verre omtrek. Enkele jaren geleden heeft hij na een lange strijd helaas moeten capituleren voor de vreselijke ziekte kanker. Harry zou Harry niet zijn geweest wanneer hij niet allang een te sponsoren goed doel had bepaald: De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Uiteraard zal dat ook in deze editie weer het geval zijn. Kijk voor nadere informatie op: https://harryhamstracup.nl