Na de winst van vorige week op PFC Rheden mochten de dames van Flevo zaterdag spelen tegen De Rijn uit Wageningen. Beide teams hebben evenveel wedstrijden gespeeld en wedstrijdpunten. Flevo kwam aan de start van de wedstrijd met twee jeugdspeelsters. Keepster Nora Doornhof en speelster Lara van de Vliert i.v.m. ziekte en afwezigheid van basisspeelsters. De dames van Flevo stonden onder leiding van coach Ronald Bokkers. De coach liet de dames pressing halve veld spelen om zo bij eventuele overname van de aanval vrij door te kunnen komen.

In de eerste periode wist Leonie van Keulen al snel de score te openen door vrij door te zwemmen en de bal achter de keepster te plaatsen. Vervolgens wist Josée van den Hoven de score op 2-0 te brengen door een mooie bal uit de tweede lijn tijdens een overtal situatie. In de deze periode wist De Rijn nog te scoren en wederom Leonie van Keulen door een goede zwemactie, periodestand 3-1.

Jette Bokkers opende de tweede periode met goed doorzwemmen op de keepster de 4-1 te maken. Jette Bokkers had de smaak te pakken en wist nog te scoren uit een overtalsituatie. Ook de dames van De Rijn kwamen wisten helaas nog twee keer de keepster van Flevo te passeren, periodestand 5-3.

De dames van Flevo wisten door middel van hard werken elkaar goed te vinden. Zo wist Jette Bokkers deze derde periode door een goede zwemactie de 6-3 op het scorebord te brengen. Ook de periode wisten de dames van De Rijn weer een doelpuntje mee te sprokelen. Maar gelukkig wist Charlotte van Hammersveld uit een overtalsituatie de score in deze periode op 7-4 te brengen.

Coach Ronald Bokkers spoorde de dames van Flevo nog even goed aan de laatste periode. Door een vroege overtal situatie in deze periode, wist Margrita door een goede een twee met Speelster Leonie de bal strak achter de keepster van De Rijn te leggen. Thalia Zwart en Charlotte van Hamersveld wisten beide de score van Flevo nog verder omhoog te krijgen. Thalia Zwart door een goede een – twee met Jette Bokkers en Charlotte van Hamersveld door een goede actie op de midvoor. Eindstand 10-5 in het voordeel van de Dames van Flevo.

De volgende wedstrijd is thuis tegen RZC/EZZ uit Renkum op zaterdag 5 november en start om 19.45 uur..

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers 3, Leonie van Keulen 2, Josée van den Hoven, Thalia Zwart en Margrita Bolink 1

Verslag: Miranda van de Vliert