Telstar 2 mag het zaterdag 21 januari opnemen tegen DVO 4. Ondanks de goede eerste helft van Telstar, neemt DVO de punten mee naar Bennenkom. Hierna moet Telstar 1 winnen van hun gasten uit Almelo. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, die belangrijk gaat zijn voor stand van de teams in deze competitie. 

Telstar 1 begint de wedstrijd scherp door snel een score van 7-3 op het board te zetten. Het verdedigende werk van de Hoevelakers zorgt ervoor dat AKC het tot dit punt aanvallend lastig heeft. Waar aan de kant van Telstar goals vallen, is AKC op zoek naar mogelijkheden om bij de korf te komen. 

Ondanks de voorsprong van Telstar is de wedstrijd nog niet gespeeld. Telstar laat vanaf dit moment in de eerste helft zien wat ze afgelopen weken vaker hebben laten zien. Verliest het team focus? Ervaart het team druk nu ze voorstaan? Hoe dan ook zorgt het ervoor dat de tegenstanders ruimte ervaren (en pakken…). Nu het team uit Almelo doorpakt, laten ook zij zien dat ze in een korte tijd doelpunten aan hun kant van het board kunnen zetten. 

In een time-out schut de coach van het team uit Hoevelaken zijn spelers opnieuw wakker. Het team van Telstar moet hierna laten zien dat ze, net als aan het begin van de wedstrijd, het weer op kunnen pakken. De wijze worden van Egberts lijken nog niet genoeg te zijn, want de teams gaan de rust in met een gelijke stand. 

Met gespannen, maar opgeheven hoofden lopen de roodhemden na de rust het veld in hun eigen zaal weer op. Het begint spannend. Beide teams hebben nu gelijke kansen,  maar wie zal er aan het langste eind trekken?

De Hoevelakers hebben ‘Geluk’ met een grote G, want het team werkt hard en Joost en Jelle (Geluk) scoren samen 16 doelpunten! Er wordt nu meer ontspannen gekorfbald. Het team heeft energie en straalt dit uit. Ze eindigen de wedstrijd dan ook met: 29-20!

Aankomende week gaat de selectie weer hard aan het werk om te trainen voor de wedstrijd van Telstar 1. Telstar 2 mag nog even ademen halen; zij hebben aankomende zaterdag geen wedstrijd. Uiteraard zullen zij hun selectiegenoten aanmoedigen in de zaal van NRC in Enschede! 

Verslag: Britt Oosterbroek
Foto: Maureen van Goethem