Van de Veluwe naar de grote stad, vervolgens naar Zuid-Korea, Cambodja en uiteindelijk belanden in Jordanië. Raoul Bausewein (23) kan met recht een globetrotter genoemd worden. De jonge wereldreiziger heeft al veel van de wereld gezien en liet ouders, zijn zusje en verdere familie en vrienden achter voor een nieuw avontuur. Hij verliet Nijkerk al in 2014 voor zijn studie, maar kwam vorig jaar uiteindelijk in de woestijn in Jordanië terecht. 

Raoul groeide op aan de Duifhuis in Nijkerk. Daar woonde hij zijn hele leven, samen met zijn ouders en zusje. Maar hij had naar eigen zeggen altijd al wel de wens om zijn geboortegrond te verlaten. ,,Al toen ik klein was zei ik dat ik zo snel mogelijk uit Nijkerk weg wilde. Ik vond het er veel te klein.” De ons-kent-onscultuur heeft zo zijn charme, maar het stond Raoul vooral erg tegen. ,,Iedereen kende elkaar, wist alles over mij en ik kon eigenlijk nooit doen wat ik wilde zonder dat iemand er commentaar op had, tenminste, zo voelde dat.” Toen zijn studententijd aanbrak, pakte Raoul zijn spullen en vertrok hij naar Breda. Daar veranderde veel voor hem. ,,Ik kwam opeens in een stad met vier keer zoveel mensen, had veel meer vrienden en er gingen zoveel deuren voor me open die in Nijkerk altijd gesloten bleven. Ik werd lid van verenigingen, kreeg een leuke baan en collega’s die meer open waren dan de meeste mensen om mij heen.”

De stap van de Veluwe naar de grote stad bleek de juiste zet voor Raoul. En twee jaar later deed zich opnieuw een mooie kans voor die hij niet kon laten liggen. De avonturier kreeg de mogelijkheid om een half jaar in Zuid-Korea aan de universiteit te gaan studeren…

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl