Voor haar grote liefde Matthew vertrok Annelies Jakobs (27) begin dit jaar naar Engeland. Dat betekende een nieuwe omgeving, een nieuw huis en een nieuwe baan. Maar toen kwam de coronacrisis om te hoek kijken. Al met al een pittige periode, net verhuisd naar een ander land, zonder de mogelijkheid om even terug te gaan om familie en vrienden te zien. Maar van spijt is bij de Hoevelakense absoluut geen sprake.

Annelies groeide op in Hoevelaken, maar woont sinds januari dit jaar in Engeland, samen met haar Engelse vriend Matt. De vonk sloeg twee jaar geleden over, toen ze elkaar ontmoetten op Ko Samui in Thailand. ,,We trokken op met een groepje mensen en hebben ongeveer anderhalve week samen gereisd. Het was wel een beetje liefde op het eerste gezicht”, geeft ze lachend toe. Toch leek er een einde te komen aan de prille vakantieliefde toen Matt vier dagen eerder terug naar huis ging. ,,Ik bleef achter met een hoop vlinders en angst dat ik hem niet meer zou zien.”

Maar de twee hielden contact. Sterker nog, toen Annelies net een paar dagen weer thuis was, stapte Matt op het het vliegtuig en stond hij een paar uur later bij Annelies op de stoep. ,,Sinds die tijd zagen we elkaar voornamelijk in weekenden en tijdens vakanties.” Afgelopen zomer besloten de twee dat ze vaak genoeg heen en weer hadden gevlogen om elkaar te zien. In november zei Annelies haar baan open twee maanden later vertrok ze naar haar nieuwe thuisland: Engeland.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Annelies Jacobs