Op donderdag 23 augustus wordt in het centrum van Nijkerk vanaf 18.00 uur de jaarlijkse Nacht van Nijkerk gehouden. En zaterdag 25 augustus staat Hoevelaken weer in het teken van de traditionele Dorpsdag. 

 

Tijdens beide evenementen wordt ook bier, fris etc. geschonken. Als dit in glas gebeurt, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. En ook drank of fris in blik kan gevaar opleveren. Daarom heeft de burgemeester besloten voor deze dagen een aantal maatregelen te nemen.

Nacht van Nijkerk

Tijdens de Nacht van Nijkerk is het in het centrum van Nijkerk tussen 18.00 uur en 03.00 uur buiten de horeca verboden glazen drinkgerei (bier- en wijnglazen, maar ook bv. theeglazen) te gebruiken. Ook consumpties in glazen flesjes en drinkblikjes zijn niet toegestaan. Verkoop van drinkblikjes, die direct worden genuttigd is daarom ook verboden.

Voor de horeca geldt dat zij tussen 21.00 uur en 03.00 uur geen glazen drinkgerei mogen gebruiken. Dit geldt niet voor 4 horeca-inrichtingen (Peackocks en Menam aan de Kolkstraat, Alberto’s op het Molenplein en Loft 22 op het Plein), die alleen als restaurant open zijn.

Dorpsdag Hoevelaken

Voor de Dorpsdag Hoevelaken geldt dat in het centrum van Hoevelaken vanaf 09.00 uur alle gebruik van glazen drinkgerei (bier- en wijnglazen, maar ook bv. theeglazen) verboden is. Voor bezoekers van de Dorpsdag betekent dit dat zij in het aangewezen gebied op straat geen consumpties in glas (glazen, maar ook flesjes) bij zich mogen hebben. Ook mogen bezoekers geen drinkblikjes bij zich hebben.