Begonnen als bottle-manager in de supermarkt van zijn vader en nu aan het hoofd van een bedrijf met circa 1.300 medewerkers in Nederland. Zo werd Gerard van den Tweel 1 augustus aangekondigd op NPO Radio1 dat te gast was in Nijkerk. Verslaggeefster Natasja Gibbs verbaasde zich erover dat Gerard nog altijd 60 tot 80 uur per week werkt. Dat is toch niet normaal?, meende ze. ‘Jawel, dat is wel normaal’, weersprak de Nijkerkse ondernemer haar. ‘Want een week heeft 144 uur. Dat past dus wel’.

Wat hij zoal doet? ‘Leiding geven aan een mooi concern.  Dat is fantastisch werk. Wanneer de 40-urige werkweek voor mij was uitgevonden, dan had ik het nooit zover geschopt. En 75 jaar? Ik ben kerngezond. En ik ben gewoon een man van het volk van de gemeente Nijkerk. Ik sta tussen de mensen in. Ik verbeeld mij helemaal niets. Ik sta met beide benen op de grond.’

In het programma liep de start van de Zomerschool in Nijkerk als een rode draad door het radioprogramma. Welk advies had Gerard voor de kinderen van de Zomerschool: ‘Die draag ik een warm hart toe. De Albert Heijn sponsort dat ook. Kinderen, doe vooral je best. Gebruik je talenten en probeer zoveel mogelijk te bereiken. Investeer in jezelf. Dat is het belangrijkste om succes te bereiken in de toekomst.’

Tekst Kees van den Heuvel

Foto’s Aalt Guliker