Tijdens de inzamelingsactie voor Suriname deden ondernemers Harold Deekman en Roquillo Muntslag een oproep om vooral paracetamol te doneren. Daar was een tekort aan in Suriname toen het land in code zwart verkeerde. Om medische middelen te versturen zijn er wel voorwaarden waar je als organisatie aan moet voldoen. ‘’We staan niet geregistreerd als apotheker of iets dergelijks. Volgens de wet -en regelgeving mag je dan niet zomaar paracetamol versturen”, aldus Muntslag. Dat probleem is opgelost nu de Almeerders in contact zijn gebracht met Gerard van den Tweel. De Nijkerkse ondernemer, die in 2018 een supermarkt in Suriname heeft geopend, heeft de nodige relaties in het land. Daarnaast is Van den Tweel al sinds 2011 actief als honorair consul voor Suriname.

Vanuit die rol kan hij hulp bieden bij crisis- en noodsituaties en contact leggen met de Surinaamse ambassade. Daardoor hebben de goederen nu hun weg gevonden naar het land. Het bedrag dat onlangs door twee Almeerders is ingezameld voor Suriname is nog eens verdubbeld. Nadat burgemeester Weerwind het bedrag bekend maakte, werd er nog meer gedoneerd door verschillende personen. De initiatiefnemers van de inzameling zijn dolblij met het extra geldbedrag en hulp bij de verzending van de goederen. De initiatiefnemers hadden namelijk moeite om ingezamelde dozen met paracetamol naar Suriname toe te krijgen.

“De vijf pallets met ruim twintig dozen zijn gisteren aangeleverd in Den Haag bij NedCar”, aldus Muntslag. ‘’Zij zijn de vervoerder voor transport naar Suriname. Het belangrijkste is en blijft dat de ingezamelde en ingekochte goederen bij de juiste personen en organisaties terechtkomen in Suriname.” De relatie van Van den Tweel zorgt voor de levering van de goederen aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De first lady van Suriname zal de goederen in ontvangst nemen.