Zaterdag speelde Flevo thuis tegen de Woelwaters uit Harderwijk. De gasten worden gecoached door Patrick Schrijvers en Niels de Wit welke beide in het verleden ook voor Flevo gespeeld hebben. Jurjen Engelsman nam de coaching van Flevo weer op zich.

De Nijkerkers begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Een strafworp werd gemist en de bezoeker kwamen redelijkg eenvoudig op een 0-2 voorsprong. Matthijs Jut scoorde uit een man-meer situatie de 1-2.

In de 2e periode liep Woelwaters verder uit naar 1-3. Flevo kreeg opnieuw een man-meer situatie en deze werd nu benut door Ingmar Loos 2-3. Beide teams kregen nog een man-meer situatie maar wisten niet te scoren.

De bezoekers liepen in de derde periode verder uit naar 2-4. Wouter Haandriman kon vanaf de mid-voor positie de 3-4 aantekenen. Opnieuw waren het de Woelwaters die scoorden uit een snelle aanval. Ivar Loos kon scoren na een voorzet van Ad van Twillert bij een man-meer situatie. Matthijs Jut bracht uit een snelle break de stand gelijk 5-5. Flevo kreeg 7 seconden voor het einde van deze periode een strafworp, maar ook deze werd niet benut.

In de laatste periode kwam Flevo voor het eerst op voorsprong. Wouter Haandrikman scoorde vanaf de mid-voor positie 6-5. De bezoekers brachten de stand weer gelijk door te scoren uit een snelle inzwemactie 6-6. Uit een man-meer situatie nam Woelwaters weer de leiding in deze wedstrijd 6-7. Flevo kreeg ook een man-meer situatie en deze werd nu benut door Robert Koelewijn 7-7. In het restand van deze fysieke wedstrijd kregen de Woelwaters nog 2 keer een man-meer situatie. Beide werden goed verdedigd door Flevo en zo werd de eindstand 7-7.

Periode standen: 1-2, 1-1, 3-2, 2-2. Eindstand 7-7.

Doelpunten Flevo: Matthijs Jut, Wouter Haandrikman (2), Robert Koelewijn, Ivar Loos, Ingmar Loos (1).

De volgende wedstrijd is op zaterdag 19 november, Flevo speelt dan uit in Lelystad tegen de Houtrib.

Verslag: Kees van de Vliert