Scott Deroue is als achtste gefinisht in de eerste World Supersport 300 wedstrijd in Estoril. Het was een pittige race voor de MTM Kawasaki MotoPort coureur, nadat hij vanaf de achttiende startplaats moest vertrekken. Door het resultaat kan Deroue geen wereldkampioen meer worden, wel stelde hij de tweede plaats in het kampioenschap veilig.

Scott Deroue begon als nummer twee in het wereldkampioenschap met een achterstand van 28 punten op zijn teamgenoot Jeffrey Buis aan de laatste World Supersport 300 ronde in Estoril. Het was geen gemakkelijke eerste dag voor Deroue. De weersomstandigheden waren goed gedurende de trainingen. Deroue had een constant tempo gedurende de vrije sessies, maar hij eindigde niet op de posities die hij graag zou willen. Eigenlijk liep de 24-jarige coureur tegen hetzelfde probleem aan gedurende de kwalificatie. Deroue klokte meerdere goede rondetijden, maar één zeer snelle ronde die nodig is voor een goede startpositie zat er niet tussen. Deroue plaatste zich als achttiende voor races, één positie voor Buis die als negentiende aan eerste race moest beginnen.

Deroue kende een goede eerste ronde, waarin hij behoorlijk wat plaatsen wist te winnen. Er bleef een kopgroep van zo’n vijftien rijders bij elkaar. Deroue reed lang rond de tiende positie, maar hij had moeite om verder naar voren te komen in de groep. In de slotfase brak de groep in tweeën vanwege een crash in een krappe chicane. Deroue wist zich naar de kop van de tweede groep te rijden en ging als vijfde de laatste ronde in. Op het laatste rechte stuk kwamen er nog een aantal rijders, waaronder Buis, uit zijn slipstream en finishte hij als achtste. Door deze uitslag kan Deroue geen wereldkampioen meer worden, wel is hij nu zeker van de tweede plaats in het kampioenschap.

Zondagmiddag staat de tweede en tevens laatste World Supersport 300 race van het seizoen gepland. De wedstrijd gaat om 12:30 uur plaatselijke tijd, 13:30 uur Nederlandse tijd, van start.

Scott Deroue: “Tijdens de eerste dag ging het al niet makkelijk, maar wisten we wel wat stappen te maken. In de kwalificatie was het tempo niet slecht, maar kwam die ene snelle ronde er niet uit. We stonden voor een uitdaging in de race. Ik had een goede eerste ronde en won daarin wat plaatsen. Ik had helaas niet de pace om echt naar voren. We zaten nog in de kopgroep totdat er een crash was in de chicane. In de laatste ronde reed ik vijfde, maar uit mijn slipstream kwamen er nog wat rijders overheen op het laatste recht stuk. Helaas was dat niet voldoende vandaag. Ik wil Jeffrey feliciteren met zijn wereldtitel.”