Afgelopen zaterdag is voor de vierde maal het SCH darttoernooi gehouden. Gezien de weersomstandigheden waren de 22 koppels maar wat blij dat zij niet met een voetbaltas maar met 3 pijlen in de hand richting Kleinhoven fietste. Zoals verwacht wisselde strak geworden pijlen zich af met pogingen ver naast het bord, je hoefde geen kenner te zijn om het verschil in niveau waar te nemen. Na de groepsfase ging het toernooi verder in een winnaars- en verliezersronde. In beide rondes gingen de wedstrijden gelijk op en was de spanning duidelijk voelbaar. Tegen het vallen van de avond stonden er twee prachtige finales op het programma.

In de halve finale kwamen Dennis Willemsen en Martin Bouw net te kort tegen Luuk Kooi en Quint van Wieringen. Die het in de finale op moesten nemen tegen Daan Dijkema en Martijn Koopman van Team Sportsbar. Het koppel Kooi/Van Wieringen nam van meet af aan het initiatief en wist tot 3-2 een voorsprong in handen te houden. Daarna kantelde de wedstrijd en wist het koppel geen leg meer te pakken. Met een 3-5 zege kroonden Dijkema en Koopman zich als winnaar van het SCH Open 2023. Daarmee zijn zij de opvolgers van Ramon Geijtenbeek en Michel van den Bunt.

Voorafgaande aan de finale werd eerste nog “de kleine finale” gespeelt. Hierin namen de twee beste koppels van de verliezersronde het tegen elkaar op. Van de 3 deelnemende teams namens café Lobbes wisten Robert Withaar de Jong en Martin Schreuders (Lobbes b-selectie) het langst in het toernooi te blijven, zij namen het in de finale op tegen Sander ten Hoonte en Arjan Timmer. Qua spanning deed deze finale absoluut niet onder voor de finale van de winnaarsronde. Ook qua scores was het een goede wedstrijd maar bij een 2-2 stand bleven beide teams hangen op dubbel 1. Opmerkelijk want eerder in de wedstrijd waren zowel Schreuders als Withaar de Jong zakelijk in de afronding en ook het koppel Ten Hoonte en Timmer vertoonde geen tekenen van spanning. Uiteindelijk wist Timmer dubbel 1 te raken en was het Sander ten Hoonte die de wedstrijd besliste (4-2).