Wat te doen met het boek dat een ander eigenlijk ook eens zou moeten lezen, of die legpuzzel die niet nóg een keer gemaakt gaat worden? Sinds afgelopen vrijdag staat er een deelkast om boeken, spelletjes, cadeautjes en voedsel met elkaar te kunnen delen.

Het is bedoeld voor iedereen, ongeacht of je het zelf financieel zwaar hebt of niet. ‘Geef en neem’ is het motto van de deelkast aan de de Roggeakker 1 in Hoevelaken. In de begeleidende tekst boven de kasten wordt toegevoegd dat alleen nemen ook geen probleem is.

In de Stad Nijkerk las ik een artikel van Henk en Astrid Broekhuizen, zij hebben een deelkastje van de stichting SoGoed bij het hek langs het huis. Dit idee inspireerde mij en ik heb hen direct aangeschreven. Dankzij sponsoring van het buurtfonds van de Nationale Postcodeloterij wordt er eind maart een kastje afgeleverd voor de buurt. Mijn enthousiasme groeide snel en had het idee dit verder te willen uitbreiden. Via Marktplaats hebben we deze kastjes gratis mogen ophalen. Na een oproep via de plaatselijke Facebookgroep waren de kastjes al snel gevuld. Bij voldoende animo zorgen wij ook iedere week voor verse groente en fruit. Voel je vrij om gebruik te maken van het aanbod, iedereen is welkom!

Foto: Daphne Blom