Kapsalon GéBé Hairstyling is per 1 augustus verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Kleterstraat 8 in Nijkerk. Dat is het oude pand van kapsalon Ben van Giesen (Geknipt voor jou!). De daadwerkelijke opening is op woensdagmorgen 3 augustus om 9.00 uur. Er worden geen lintjes doorgeknipt, mede vanwege de vakantie. Dat formele moment volgt nog in het najaar als het hele team present is (en zelfs is uitgebreid met een extra kapper).

Gerrit van de Beek van GéBé Hairstyling ziet een droom in vervulling gaan. Hij huisde 24 jaar met zijn kapperszaak aan de Vrijheidslaan, tegenover de Action, maar dat was een huurpand. Hij kreeg in december de kans om een eigen pand te kopen aan de Kleterstraat. Dat greep hij met beide handen aan. Veel hoeft er niet te worden veranderd. Het interieur is al klaar. Hij hoefde alleen een vaatwasser en een groter koffiezetapparaat aan te schaffen. En als de kleuren van het interieur hem tegenstaan, kan hij alsnog later besluiten om de verfkwast erover heen te halen. ,,De Kleterstraat is één van de poorten tot de binnenstad van Nijkerk, het is een prachtige doorlooproute. Het is voor mij altijd een droom geweest om een eigen pand te hebben. Mijn huidige verhuurder aan de Vrijheidslaan gunt mij de tijd om rustig de overstap te maken. Het pand stond al even leeg, dus ik ben hartelijk ontvangen door de andere ondernemers in de Kleterstraat.”

Voor het pand mogen klanten die moeilijk ter been zijn afgezet worden voor een knipbeurt. Van de Beek. ,,Wij melden het kenteken aan bij de gemeente, want normaal gesproken mogen er geen auto’s rijden in het centrum.”

Foto Kees van den Heuvel