Free fight heeft voor Nathali Morren iets magisch. Normaal gesproken worden papegaaien gekortwiekt, maar haar papegaaien mogen op verschillende tijden op de dag buiten rondvliegen in de wijk Strijland. 

In de woonkamer van Nathali Morren word ik enthousiast begroet door een kleine groene papegaai. ‘Hallo… Hallo’. Nathali legt uit dat de jonge papegaai door haar wordt opgevoed. Gedurende de dag krijgt hij een speciale papmix. Haar eigen papegaaien Buddy, een blauwgele Ara en Marley, een Blauwkeel Ara horen haar praten en beginnen haar vanuit de tuin te roepen. ,,Hebben de buren geen last van het lawaai”, vraag ik haar. ,,Nee hoor, ze zijn het inmiddels wel gewend. We zijn hier in november met onze papegaaien komen wonen en hebben gelijk een brief door de brievenbussen heen gedaan over ons en onze papegaaien. We zijn zelf er voorstander van om de papegaaien zoveel mogelijk buiten te laten vliegen, wat ze ‘free flight’ noemen, dus kunnen ze Buddy en Marley regelmatig tegenkomen.”

De papegaaien schreeuwen ook alleen maar als ze Nathali horen, want ze willen deze ochtend net als iedere andere ochtend graag naar buiten. Nathali doet de deur van hun nachtverblijf open en al gauw komen Buddy en Marley nieuwsgierig in het hek hangen om mij van een afstandje te bekijken.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Maranke Pater.