Het begon allemaal op 7 juni 1936, In het mulle zand van de “Paddenstoel” op de heide aan de Barneveldseweg werd door Peet van Vaneveld de aftrap verricht van de wedstrijd Nijkerkerveen tegen de “Zwarte bende” uit Nijkerk. Na afloop van deze wedstrijd, die voornamelijk op klompen gespeeld werd, werd Veensche Boys opgericht. Van Vaneveld werd voorzitter en penningmeester, Willem van Ruitenbeek eerste secretaris en Hannes van de Heuvel tweede secretaris.

Na omzwervingen achter café Kees Kok onder het Hoevelakense bos en bij Klaas Mostert, cafe “de oude Deel”, aan de Domstraat in Holkerveen is de thuisbasis van de Boys sinds seizoen 1968/1969 ons huidige sportcomplex aan de Westerveenstraat. In de afgelopen 48 jaar heeft de accommodatie tal van uitbreidingen en verbeteringen ondergaan. Eind ’69 de eerste kleedkamers. In 1972 werd de kantine in gebruik genomen die al in 1979 werd verbouwd en vergroot. In 1974 opende wethouder Dirksen de nieuwe bestuurskamer en vervolgens de nieuwe kleedaccommodatie in 1975. In seizoen 1976/1977 beschikten de Boys voor het eerst over een lichtinstallatie. In 1978 was de vereniging toe aan een 3e veld. In maart 1984 werd de eerste lichtwedstrijd gespeeld op het 3e veld. De acht nog altijd bestaande lichtmasten werden mogelijk gemaakt door het toenmalig Jeugdcomité. De nieuwe bestuurskamer werd in 1994 geopend en de tribune kon in 2002 opgeleverd worden.

In februari 2005 werden zes nieuwe was- en kleedgelegenheden in gebruik genomen. De laatste vernieuwing dateert van 2009 met een kunstgrasveld met bijbehorende verlichting. In 2018 werd de lang verwachtte nieuwe kantine met daaronder zes kleedkamers in gebruik genomen. Dit alles onder het motto: “De club waar sfeer, plezier en prestaties samengaan”.

Bekijk hieronder een aantal mooie foto’s uit het verleden. Te beginnen met een drietal exemplaren van de huldiging van het eerste elftal van de zaterdagafdeling in het toenmalige Starlight op de Amersfoortseweg in het jaar 2000 De ploeg werd in dat jaar uitgeroepen tot sportploeg van het jaar in de Gemeente Nijkerk. businessclub-veensche-boys-starlight-1 businessclub-veensche-boys-starlight-2 businessclub-veensche-boys-starlight-3

Verder ziet een aantal elftalfoto’s uit het verleden inclusief de bijbehorende namen van spelers en technische staf. Te beginnen met de allereerste elftalfoto in 1936. Een uniek exemplaar daar deze nog nergens is vertoond.

Op de foto ziet u: Staande van links naar rechts: Gijs Kas, Henk van de Veen, Peet van Vaneveld, Gerrit van den Brandhof, Evert van Vaneveld en Willem van de Veen.

Zittend van links naar rechts: Onbekend, Hannie Doppenberg, Jan van Vaneveld, Bab van de Bunt, Geurt van de Bor, onbekend.

1953 Tweede elftal zondagafdeling op de Domstraat.medio-jaren-53-tweede-elftal-zondagafdeling-100-kb

Boven vlnr : Cor Berculo, Arend Bast, Mas van de Brom, Henk Berculo, Gijs van Soeren

Midden vlnr: Jan Bakker en Jan van Dunschoten.

Onder vlnr : Jan Landman, Harm van Dunschoten, Henk Buitink, Arie van de Bunt en Geurt van de Burgt

Begin jaren 60. Eerste elftal zondagafdeling.begin-jaren-60-eerste-elftal-zondagafdeling

Boven vlnr : Gert van de Bunt, Herman van Rauwenhorst, Henk Bouwmeester, Geurt van Deuveren, Teus Schotsman, Beert Dekker en Leen te Kulve (trainer)

Onder vlnr : Rijk van de Bor, Gerard Berculo, Bap van de Bunt, Beert van de Heuvel (Gzn), Henk Landman en Manus van de Brom.

1973: C1. medio-1973-c1-827kb-1

Boven vlnr : Arie Kas, Wouter van (de) Beek, Luuk van Doornik, Aalt van de Bor, Theo Blom. Nico van Poolen, Gert Berculo, Cor van de Beek.

Onder vlnr : Wouter Bakker, Tino Koelewijn, Evert Blankestijn, Evert Schuurman, Bert van de Kamp, Henk Berculo (Hzn), Cor Bakker, Andries van Dunschoten en Chris Smit.

1976 Eerste elftal Zondagafdeling.vb-1-zondag-1976-voorkant-bis

Boven v.l.n.r: Sponsor WABO, Dries Veldhuizen, Teunis van Beek, Gert Berculo, Jan van de Bunt, Beert Blankenstijn, Jan Drost, Teus Schotsman, trainer Schook?, Teus Kas.

Onder v.l.n.r: Hendrik-Jan Kas, Henk van de Kieft, Aart van Soeren, Eb van de Brom, Aart Doppenberg, Evert Blankenstijn, Klaas Schuurman.

1980: Dames elftal.1980-dameselftal621-kb

Boven vlnr : Cor Berculo, Kees van de Bunt, Nel Ruitenbeek, Greet Blankestijn, Teuni Davelaar,  Martha Buitink, Rijk van de Bor, Hennie Bouwmeester, Bep van de Beek, Hennie van de Biezen, Arie Ham, Beert en Corrie  Kas.

Onder vlnr :  Janet van de Bunt, Joke Ruitenbeek, Lia van de Berg, Teunie van de Berg, Thea van de Berg en Corrie van de Bosch.

1982 Tweede elftal zondagafdeling.18-4-1982-tweede-elftal-zondagafdeling-62-kb

Boven vlnr : Gerard Doppenberg, Gert Ruitenbeek,  Aart van Plaggenhoef, Wim van de Brandhof, Henk Kas, Klaas van de Bunt, Jan Ham, Sjacco van Weert, Aart van Soeren en Dick van Vanenveld.

Onder vlnr : Arie Ham, ?, Teus Veldhuizen, Herman van de Bunt, Rob Rietdijk en Klaas Schuurman.

1981 A1.1981-a1-124-kb

Boven vlnr :  Jan Kruithof, Dick Vaneveld, Jan van de Burgt, Klaas van de Bunt, Aart van Plaggenhoef, Sjacco van Weert, Jan van de Bor, Flip van de Kieft, Henk van de Kieft, Henk van Plaggenhoef

Onder vlnr : Tonny Worst, Arie van de Bunt, Jaap Worst, Hilko van Meerveld, Henk Ruitenbeek, Wim van de Berg.

1986 Peter van Bloemendaal en Klaasje Calis.1986-peter-en-klaas-759-kb

Twee trouwe supporters van de vereniging.

1982 Sinterklaas in de kantine.veensche-boys-schoenendoos-sinterklaas-1982-bis

Sinterklaas komt al vele jaren op bezoek bij Veensche Boys, dat blijkt uit bovenstaande foto. Op de foto is te zien dat, ook toen al, een jeugdteam bij de Sint en zijn Pieten op het podium mocht komen. Behalve Sint en Piet zijn de volgende mensen herkend. Op de voorgrond (met bril) : Tijmen van de Brom en op de achtergrond zien we Jan van Wolfswinkel en Kees van de Beek. Verder  Frank Teunissen, daarnaast Patrick van de Brom en William van Renselaar.

1991 C1.seizoen-91-92-c1

Boven v.l.n.r:  Dennis van de Lagemaat, Arjen Verweij, Marcel van Rijn, Theo Florijn, Alfons Ronodimedjo, Dennis Simon, Hugo Doornhof, Richard Koelewijn.
Onder v.l.n.r:  Marcel van Elteren, Norbert ten Hove, William Kas, Gert-Jan Kas (Reus) en Alex Doppenberg.

1992 Kampioenswedstrijd eerste elftal zondagafdeling.

Bekijk de videobeelden van de wedstrijd inclusief het feest in de kantine.

1994 B1.1994-1995-b1-445-kb

Boven vlnr : Henk Berculo (Gzn.), Tiemen van Rooden, Marcel van Rijn, Alphons Ronodimedjo, Dennis Simon, Harma’s jeugdmode (sponsor), Norbert ten Hove, Arjen Verweij, Theo Florijn, Marco Berculo en Jeroen Kok.
Onder vlnr : Alex Doppenberg, Gert-Jan ‘Reus’ Kas, Mark Doornhof, Dennis Melchers en Marcel van Elteren

1994 Jeugdkamp in Zeeland.1994-jeugdkamp-zeeland-nrd-brabant-528-kb 1995-jeugdkamp-zeeland-nrd-brabant-100kb 1995-jeugdkamp-zeeland-nrd-brabant-542-kb 1995-jeugdkamp-zeeland-nrd-brabant-547-kb1994-jeugdkamp-huwelijkerwin-koelewijn-en-marielle-v-d-boom-79-kb

Het jaarlijkse jeugdkamp. Niet weg te denken in de geschiedenis van de vereniging. Tegenwoordig vind het plaats op het sportcomplex aan de Westerveenstraat.

1995 A1.1995-1996-a1-891-kb

Boven vlnr : Alex Doppenberg en Eddy Hof

Rij 2 vlnr : Christiaan van Drie, Martin Mostert, Con Verweij, Pim van Leeuwen, Walter van Bloemendaal en Stefan van Hussel

Rij 3 vlnr : Arjan van Doornik, Pascal Janssen, Wim van Leijenhorst, Gerda van Leijenhorst, Wouter Bakker en Marc Hijwegen

Onderste  vlnr : Gert van Kooten, Henco Bunte, Jeroen van de Vis, Dennis Janssen en Igram van den Berg.

Wil je meer uit de Nijkerkerkerveense geschiedenis lezen en zien? Klik dan hier.