De CJ van Rootselaarschool. Eén van de twee basisscholen die Nijkerkerveen tot ongeveer 2018 had. De geschiedenis van deze school gaat terug naar het begin van de twintigste eeuw. Op de foto’s, daterend uit de jaren 70 tot begin jaren 90, zien we de oude school op de Nieuwe Kerkstraat. Voordat de De Bruijnhof hier verrees heeft op deze plek enkele jaren een kermis plaatsgevonden. Verder zien we de verhuizing van de oude naar de huidige school op de van Noortstraat, de woningen die de schoolvereniging in haar bezit had en een aantal foto’s van Sinterklaasvieringen en een schoolkamp, begin jaren 90. Het gebouw werd in 2020 gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.Van Rootselaarschool NijkerkerveenVan-Rootselaarschool-meesterswoningen-begin-jaren-70-1Van Rootselaarschool Nijkerkerveen Van Rootselaarschool Nijkerkerveen Van Rootselaarschool Nijkerkerveen

Een klassenfoto uit 1975 met Juffrouw Lam

Een klassenfoto uit 1978. Op de foto ziet u Meester Jan Bijlsma met zijn leerlingen Jan van Dunschoten, Alex Klaphek, Bertje ‘Hoan’, John van Polen, Wieger van de Kolk, Peter Buitenhuis, ‘Janny’ Drost, Evelien ‘van de Bunt’, Annelies van Zoeren, Astrid Vonhof, Mieke Holtman.

Timmie Vaneveld, Hans van den Brandhof, Fredje van de Brom, Johan Blokhuis, Johan Woudenberg Ronnie Kas, Geke Doornekamp, Corina van Renselaar, Jeanette (van Beek?), Ellen Vastenburg.

Rika van Dusschoten, Nellie Bouwmeester, Jantine van de Biezen, Ria van de Veen, Bea Calis, Ellie Mosterd, Theo van de Burgt en Arie van Essen.

Deze schoolfoto werd in 1990 gemaakt vanwege het vertrek van Meester Foppe Witzel, de toenmalige directeur van de school. Witzel was er sinds 1966 werkzaam en mocht in 1990 gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Wil je meer uit de Nijkerkerkerveense geschiedenis lezen en zien? Klik dan hier.