Met de sloop van de Johannes Calvijnschool op de winkelmanstraat is eind juli 2018 een begin gemaakt met de bouw van “ons” voorzieningencluster. Een speciaal sloopbedrijf begon op deze bloedhete dagen aan de sloop van het vijftig jaar oude gebouw waar menig Veender zijn basisschool tijd doorbracht.

doormiddel van foto’s werden de werkzaamheden van begin tot de oplevering in 2019 vast gelegd door fotograaf Aalt Guliker. Bouwbedrijf Doppenberg plaatste een zogenoemde timelapsecamera die de bouw van het gebouw van begin tot eind volgde.

23 juli 2018: De sloop van het schoolgebouw

Woensdag 25 juli 2018: Niet zo lang geleden werd er nog les gegeven en een afscheidsmusical. En nu vliegt prompt het kozijn en de zonwering van de lerarenkamer door de lucht, regelrecht de container in.  De sloop van de Calvijnschool gaat met beleid. Constant worden de overblijfselen van de school besproeid met water, zodat de bewoonde omgeving zo min mogelijk last heeft van het gruis. Kijkt u hieronder naar de vorderingen. 

Donderdag 26 juli 2018

Maandag 30 juli 2018… Nog twee gebouwen…

Dinsdag 31 juli 2018… De school is nu echt bijna verdwenen.. 

 

Woensdag 1 augustus 2018: Een kijkje nemen in het huis van de Hoofdmeester van de Calvijnschool. vandaag heeft u de kans door hier te kijken. Als laatste gebouw is het woonhuis aan de beurt. In het midden was het voor de slopers de hoogste tijd om naar huis te gaan. Wij namen een kijkje op de bovenverdieping. Kijkt u mee!! 

Dinsdag 28 Augustus: De sloop en opruimwerkzaamheden zijn klaar.

Oktober 2018: De bouwput is inmiddels uitgegraven door de firma J. Davelaar uit Nijkerkerveen.

Bouwbedrijf Doppenberg is maandag 1 Oktober begonnen met het uitzetten van de fundering.

Dinsdag 9 oktober 2018
Het beton van de fundering wordt gestort.

 

 

 

 

Op de voormalige locatie van de Calvijnschool zijn woensdag 31 oktober de eerste stenen gelegd van het nieuwe voorzieningengebouw voor Nijkerkerveen. Een aantal kinderen metselden diverse stenen in de fundering van het gebouw. Deze stenen waren voorzien van de (kleurrijke) namen van alle kinderen op school.

Als eerste mochten Milan en Bart met metselaar Gerjan van de Beek, oud leerling van de Calvijnschool, een steen metselen. Daarna volgden meerdere kinderen. Ook wethouder Nadya Aboyaakoub mocht haar beste beentje met de troffel voorzetten, samen met Jop Bouw uit groep 4. De laatste steen werd gelegd door Dico van de Veen uit groep 8, samen met directeur Erna Luiten en Jan Blonk, directeur van de Hervormde Scholenvereniging Nijkerk.

Vrijdag 30 November
Deze week ging het hard op de bouwplaats. De vloerdelen van de eerste verdieping kwamen op hun plaats te liggen en de betonnen trappen werden met een grote kraan op hun plek gezet

Maandag 21 januari 2019: We volgen de bouw vanaf de voorkant.  

 

Teksten: Kees van den Heuvel
Foto’s: Aalt Guliker en Bouwbedrijf Doppenberg