“Koop je een andere auto en kom je nog in de krant ook”. Met deze woorden schetste de heer Buis uit Nijkerkerveen in 1989 de situatie toen duidelijk werd dat hij met het kopen van een Toyota Tercel de twintigduizendste klant van Autobedrijf Jonker uit Hoevelaken was.

Samen met zijn echtgenote was de heer Buis het middelpunt van een feestelijke bijeenkomst bij het autobedrijf aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken, zo schreef de plaatselijke krant toentertijd. In 1971 kocht Buis zijn tweede wagen, ook bij de firma Jonker. Die Talbot Horizon was zo langzamerhand aan vervanging toe en dat zou dan tevens de gelegenheid zijn om voor een kleinere bolide te kiezen. Maar het moest wel weer een automaat zijn. Nadat tevergeefs bij autobedrijven in de regio naar een passende automaat was gezocht, kwam de toen 70 jarige heer Buis met zijn echtgenote toch weer bij de grote showroom in Hoevelaken terecht. Daar stond een Toyota Tercel automaat. Kleur en model stond het echtpaar direct helemaal aan. Ze waren op slag verliefd en gelet op de kilometerteller die 34.000 kilometer aangaf leek een en ander een prima uitgangspunt voor jarenlang plezierig gebruik.

Nog onbekend met hetgeen hen te wachten stond kwamen de heer en mevrouw Buis naar Hoevelaken om van auto te ruilen. Met enige weemoed werd afscheid genomen van de vertrouwde Talbot die hen zo veilig en trouw door heel Nederland had gebracht. Met trots werd gekeken naar de glimmende Toyota. Het vervoer voor de komende jaren was weer verzekerd. Grote buitenlandse ritten stonden niet op het programma. De auto was er alleen voor gebruik in eigen land.

De heer Jonker had deze twintigduizendste aflevering in bijna twintig jaar extra glans gegeven met enkele verrassingen die het echtpaar Buis uit de schoolstraat toch een beetje in verlegenheid brachten. Koffie met gebak en bloemen, maar ook een vol jaar volledige garantie en onderhoud. Daarnaast een set matten en om nog eens gezellig na te praten een dinerbon voor twee personen te gebruiken bij restaurant Struik in Hoevelaken.