Na de aanleg van een nieuwe rotonde bij de Boni, wordt ook het gedeelte van de Frieswijkstraat richting het centrum opnieuw ingericht. Daarbij hoort de aansluiting op de Langestraat, Oosterstraat en Kleterstraat. Een veelgebruikt kruispunt in Nijkerk ligt er uit en dat is best even lastig.

Het winkelend publiek wist nog wel een weg te vinden over de smalle stoep, maar verder is de kruising het domein van stratenmakers en graafmachines. Dat trekt veel bekijks, ook van de Niekarkers die vaak op het bekende bankje zitten. Of de zitplek voor de ‘hangouderen’ nog terugkomt? ‘’Het moet hier net zo worden als in de Oosterstraat’’, weten ze te vertellen.

Het straatwerk ziet er inderdaad net zo uit als in de Oosterstraat, die vorig jaar opnieuw werd ingericht. Authentieke klinkers, omrand met de bekende vierkantje keitjes. De kruising ziet er al overzichtelijk uit en dat werd ook tijd. Fietser gingen er vaak kriskras door elkaar heen. Over enkele dagen moet het werk klaar zijn. Dan kunnen de Nijkerkers het kruispunt voorlopig weer veilig oversteken.kruispunt-1 kruispunt-2 kruispunt-3 kruispunt-4 kruispunt-5

Bron en Foto’s: Matthias van Bloemendaal.