NSC heeft vanmiddag een forse nederlaag geleden tegen Swift met 1-4, dat zelfs nog een uur met 10 man heeft gespeeld. NSC had een lastige middag tegen Swift wat NSC gelijk onder druk probeerde te zetten. Tot grote kansen leidde dat niet al ging wel een keer een bal voorlangs. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Eerst was Annas Ghaddari dichtbij en later Luuk Oosterling die het van afstand probeerde.

Met nog een kwartier te gaan was daar de onverwachtse 1-0. Een mooie aanval kwam bij Yannick Cornelisz die van rand 16-meter gebied met een mooie volley binnen schoot. NSC leek door te drukken. Tot twee keer toe was Kevin van Essen dichtbij met een afstandsschot, maar de keeper kon redden. Swift wat de duels stevig in ging moest het restant van de wedstrijd met 10 man door omdat de linksback 2x geel pakte. Je hoopt dat NSC daar zijn voordeel mee kon gaan doen in de tweede helft, maar het zou allemaal heel anders lopen. In de tweede helft ging Swift brutaal in de aanval en kreeg na vijf minuten al een penalty omdat NSC op het middenveld knullig de bal verspeelde. Met beide handen werd deze aangepakt. NSC was het daarna helemaal kwijt en liep alleen maar achteruit in plaats van de aanval te zoeken. Swift wist hier prima van te profiteren. Waar het in de eerste helft niet lukte lukte het nu wel. Met een paar mooie aanvallen liep het terecht uit naar 1-3.

NSC kwam nog maar sporadischs in het spel voor. Het spel was bedroevend, veel onnodig balverlies en slechte passes. In de laatste 10 minuten ging de thuisploeg nog voor alles of niets door nog wat aanvallender te gaan spelen, het werd niets en zelfs in de laatste seconde nog 1-4. NSC moet zijn wonden likken en hopelijk komen ze volgende week weer beter voor de dag.