Na de winterstop begint op zaterdag 27 januari de tweede helft van het seizoen voor de mannen van Flevo H1. Zij spelen in Bemmel tegen Thetis H1, de nummer vier uit de competitie. De opdracht van coach Jurjen Engelsman was een volle press op eigen helft en het voorkomen van aanvallende. Met die opdracht beginnen de mannen van Flevo aan de wedstrijd.

De eerste periode zet Flevo voornamelijk de aanval in via de midvoor. Overrompeld door de kracht van de midvoor van Flevo, komt Thetis al snel op 1-3 achterstand door drie doelpunten van Mark Stolk. In de tweede helft volgt er een uitsluiting bij Flevo bij Jelle Wiersma, die al zijn tweede uitsluiting ontvangt in de eerste periode. Hierdoor weet Thetis zich terug te trekken tot 2-3. De volgende manmeer situatie van Thetis wordt echter opnieuw opgeschept door een slordige pass waardoor Flevo weer op de counter kan. De laatste minuten van de eerste periode scoort Flevo viermaal op rij uit hun aanval door onder meer Ad van Twillert en Patrick Zwart. Hierdoor eindigt de eerste periode in een ruime voorsprong van 2-7 voor Flevo.

De tweede periode begint met een doelpunt voor Thetis. Aan de kant van Flevo blijven de uitsluitingen oplopen waardoor het lastig wordt om de stand beperkt te houden. Ondanks dat Flevo inmiddels al op 7 uitsluitingen zit, wat 5 meer is dan Thetis, weet het stand te houden en op gelijke hoogte verder te spelen tot 4-9 door een doelpunt van Ingmar Loos. Daarna loopt Flevo weer iets uit tot 5-12 door de twee goede schutters in de tweede lijn Matthijs Jut en Patrick zwart. De periode eindigt in een 6-12 voorsprong voor Flevo.

De derde periode ziet vooral een doorgezette trend van veel uitsluitingen bij Flevo. Eén scheidsrechter ziet beduidend meer overtredingen bij de midachters van Flevo. Hoewel Flevo eerdere uitsluitingen goed wist uit te verdedigen, begint het de ploeg uit Nijkerk nu wel kostbare doelpunten te verliezen. Thetis loopt langzaam in naar 10-13 voordat het fluitsignaal van de derde periode klinkt.

Na een goed beraad om verdere uitsluitingen te voorkomen begint Flevo aan de vierde periode waarin het gelijk een openingstreffer maakt. De doelpunten gaan gelijk op aan beide kanten, en ook Flevo benut nog een manmeer via Evert Guliker. De laatste manmeer voor Flevo wordt gescoord door Jelle Wiersma. En in de laatste seconden van de wedstrijd scoort Matthijs Jut nog zijn tweede afstandsgoal. Uiteindelijk wint Flevo de wedstrijd met 12-18.

De volgende wedstrijd vindt plaatst op 3 februari om 20:00 tegen Aquapoldro H1, in zwembad de Sprenkelaar in Apeldoorn.

Doelpuntenmakers: Mark Stolk (8), Matthijs Jut, Patrick Zwart, Ingmar Loos en Evert Guliker (2), Ad van Twillert  en, Jelle Wiersma (1).

Verslag: Evert Guliker