Zaterdag ging Flevo naar Culemborg voor een wedstrijd tegen de Meer. Het beloofde een gelijkwaardige wedstrijd te worden en daarom werd de in de week vooraf goede voorbereidingen getroffen. Voorgaand van de wedstrijd werd de ploeg goed geïnstrueerd door coach Deuzeman om ons goed aan de opdrachten te houden en gewoon ons spel te spelen. Dan zou het allemaal wel goed moeten komen.

De wedstrijd begon al vroeg met een eigen goal van Evert Guliker. De tweede aanval van deze pot wist de tegenstander een overtalsituatie te eruit te halen en hieruit te scoren. De ploeg uit Nijkerk stond hier toen 2-0 achter. Later in de eerste periode wist Flevo nog in relatief korte tijd twee keer te scoren door mooie doelpunten van Matthijs Jut en Evert Guliker die zijn fout eerder deze wedstrijd hier weer mee recht trekt.

De tweede periode was een relatief rustige periode waarin opvallend drie uitsluitingen waren gekomen en er maar een keer is gescoord werd door de thuisploeg. Flevo verdedigde goed waardoor ze niet gebruik konden maken van de overtal situaties. De eerste helft van de wedstrijd zat erop, en Flevo kreeg in de rust van de coach nog een aantal punten ter verbetering.

De derde periode kon beginnen en Sietse Visscher wist de stand weer gelijk te trekken doormiddel van een mooie contra aanval. De wedstrijd bleef gelijk opgaan en zo eindigde deze periode in de gelijke stand van 5-5.

De laatste periode ging van start van deze gelijk opgaande wedstrijd. Het kon nog alle kanten op en de spanning zat er zeker in. Nog relatief snel in de eerste minuut wist de tegenstander een overtal situatie te krijgen door een uitsluiting van Piet Heimen Bokkers. Deze wist de thuisploeg nu wel te benutten, 6-5. Bokkers wist binnen een minuut weer de stand gelijk te trekken door een hard schot. De Meern scoorde vervolgens weer en wisten deze voorsprong ook tot ver in de laatste minuut vast te houden. Op 14 seconden voor het einde kon aanvoerder Jelle Wiersma de gelijkmaker scoren en bracht zo de stand op 7-7. De Nijkerkers speelden voor de twee keer achter elkaar gelijk.

Zaterdag 6 november gaan de heren naar Nijmegen voor een wedstrijd tegen Hydrofiel.

Doelpunten Flevo: Matthijs Jut en Piet Heimen Bokkers (2). Evert Guliker, Sietse Visscher en Jelle Wiersma (1).

Verslag: Patrick Zwart