Afgelopen zaterdag ging Flevo op bezoek bij de koploper Proteus in Twello. Proteus speelt in een smal en warm bad, waar je ook nog aan één kant kan staan. Dit levert meestal wel voordeel voor de thuisploeg op. De Nijkerkers werden deze keer gecoacht door Jurjen Engelsman.

In het begin nam Flevo brutaal de voorsprong, Jelle Wiersma wist twee keer te scoren. Het tweede doelpunt maakte hij uit een strafworp. Vervolgens kwam de thuisploeg sterk terug en zorgde ervoor dat zij met een voorsprong de pauze in gingen (3-2).

De Nijkerkers kregen een strafworp, en deze werd nu benut door Mark Stolk. Flevo liep deze tweede periode uit naar een (5-6) voorsprong, onder meer door een doelpunt van Evert Guliker. Hij benutte een man-meer situatie vanaf de linker kant.

In de derde periode ging de wedstrijd gelijk op. De Nijkerkers speelden beter dan vorige week en dat was ook wel nodig tegen de koploper. Beide teams kregen diverse man-meer situatie, maar door het smalle bad werden deze niet allemaal benut. Mark Stolk zorgde met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd voor de voorsprong voor Flevo (8-9).

De laatste periode was zeer spannend. Beide teams gingen nog vol voor de winst. Opnieuw was het Mark Stok die na 18 seconden in de laatste periode wist te scoren. De thuisploeg ging hem daarna extra verdedigen. Hierdoor werd het voor de Nijkerkers steeds moeilijker om vrije mensen te vinden. Op de helft van deze periode was het Ingmar Loos die op de midvoor positie scoorde. Flevo kreeg nog een man-meer situatie maar wist deze niet te benutten. Aan het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een man-meer situatie. Deze wist Proteus te benutten en zo werd de eindstand (11-11).

Proteus: 9 persoonlijke fouten
Flevo: 9 persoonlijke fouten

Periode standen: (3-2), (2-4), (3-3) en (3-2), Eindstand 11-11.