Op 5 januari werd in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk de tweede seizoenshelft van Flevo Heren 1 geopend tegen Proteus. De wedstrijd volgde hiermee kort op de oliebollen, welke menig conditie in de weg kunnen zitten. Tegelijkertijd werd de moraal gesterkt door het debuut van jeugdkeeper Tycho van den Brom.

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op: periode één eindigde in 1-1. Proteus scoorde in de eerste minuut, maar wist Brom daarna niet meer te passeren. Het begin van de tweede periode markeerde de start van een stortregen aan uitsluitingen voor de thuisploeg. Proteus maakte hier in kwartiel 2, driemaal gebruik van tot frustratie van de thuisploeg. Ruben van den Bor gebruikte die frustratie om in een machtige sprint over de rechterflank een counteraanval in te zetten. Vanaf zeven meter schoot hij de bal strak in de linkerkruising. Ook Matthijs Jut schoot een bal raak, wat de stand op 3-6 zette.

De tweede helft van de wedstrijd bleven doelpunten nagenoeg uit. Beide keepers hielden veel schoten tegen; ook veel goede verdedigende acties beletten het maken van doelpunten. Proteus schoot echter nog tweemaal raak, waarmee de eindstand 3-8 bereikt werd. Volgende week neemt Flevo het op tegen DWV Heren 1 op in Doesburg.

Doelpunten Flevo : Ruben van den Bor (1), Matthijs Jut (1) en Jelle Wiersma (1)