In de donkere avond van zaterdag 6 november vertrokken de heren van Flevo richting het sportfondsenbad in Nijmegen-West. In Nijmegen wachtte Hydrofiel onze mannen op. Onder begeleiding van coach Richard Deuzeman gingen de mannen te water.

Flevo begon sterk aan de wedstrijd en won het opzwemmen. Na iets meer dan een minuut gespeeld te hebben lokte Flevo heel tactisch een 5-meter uit, die werd strak door Jelle Wiersma binnengeschoten. Hydrofiel kwam na een overtal situatie vlak daarna weer op gelijke hoogte. Jelle Wiersma wist Flevo weer op voorsprong te brengen, helaas wist Hydrofiel hier goed op te reageren met een doelpunt. Door een uitstekende zwemactie van Evert Guliker kon hij de eerste periode voor Flevo binnenhalen.

Met een voorsprong van 2-3 voor Flevo begon de tweede periode. Piet Heimen Bokkers opende de tweede periode met een doelpunt, helaas was de rest van de tweede periode erg rustig. Tegen het einde van de tweede periode werd er een overtal situatie aan Hydrofiel toegekend, gelukkig voor de mannen uit Nijkerk werd deze niet benut. Tussenstand: 2-4.

In het begin van de derde periode liep Hydrofiel weer in naar een gat van 1 doelpunt. Flevo moest hier echter niks van hebben. Met een prachtige achterwaartse bal van Evert Guliker en een strakke bal van Patrick Zwart sloot Flevo de derde periode af met een 3-6 voorsprong.

Na een valse start van Flevo ging de eerste aanval van de laatste periode naar Hydrofiel. Echter door flink wat geklungel in het middenveld kwam Patrick Zwart vrij door en bracht hij Flevo op een 3-7 voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok en een voorsprong van 4 doelpunten had Flevo de winst al binnen handbereik. Flevo zwakte hierdoor af en Hydrofiel kwam terug tot 5-7. Door deze klap herpakte Flevo zich. Hydrofiel werd slordig de laatste minuten. Na een onderschepping van Matthijs Jut kreeg hij de ruimte om zelf een zwemactie te maken en de bal beheerst binnen te schieten. Door een doelpunt van Patrick Zwart was de winst nu daadwerkelijk binnen. Hydrofiel kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafworp mee, maar het mocht niet baten want die werd gemist.

De mannen uit Nijkerk wonnen in Nijmegen met 5-9 en daardoor namen ze 3 punten mee naar huis. Hierdoor stegen zij zelfs weer een plek in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is op 20 November om 21:00 tegen Polar Bears H5 in het Jaap van der Krol bad in Nijkerk.

Doelpunten: Patrick Zwart (3), Jelle Wiersma en Evert Guliker (2), Piet Heimen Bokkers en Matthijs Jut (1)

Verslag: Matthijs Jut