De heren van Flevo zijn op de regenachtige middag van zaterdag 14 januari vertrokken naar het pittoreske Bemmel. Thetis heren 1 staat onderaan in de competitie met maar 1 winst op de naam. De mannen van Flevo staan 3e in de competitie en zijn erop gebrand de punten te pakken om de achterstand op de nummer 1 te verkleinen. De mannen gingen onder leiding van Jelmer Kooij en Rob Jansen te water.

De openingsfase was voor beide ploegen erg moeizaam. Het spel was van beide partijen betreurend, het enige noemenswaardige uit de eerste periode was de openingstreffer van Jelle Wiersma. Thetis heeft een paar overtal situaties verkregen door de fluitgrage scheidsrechters, echter waren de mannen uit Bemmel nog niet warm en eindigde de periode met een karige 0-1 voor Flevo.

Ook de tweede periode waren beide ploegen ook nog niet op stoom. Zowel Flevo als Thetis kwamen deze periode niet verder dan 1 doelpunt, ondanks alle overtal situaties die plaats vonden.

De arbitrage was als enige de derde periode warm. Het aantal vrije ballen en overtal situaties was niet meer bij te houden. Aan de stand was ook te merken dat beide ploegen niet tot een goede aanval kwamen want het bleef bij een beperkte 3-3.

De coach en assistent-coach van Flevo namen de tactiek voor laatste periode door met de mannen want er moesten punten mee terug naar Nijkerk. Nu de mannen van Flevo eindelijk door hadden waar het doel van de tegenstander zich bevond konden er consistent doelpunten gemaakt worden. Na een aantal strafworpen, overtal situaties en gemopper op de scheids wisten de mannen van Flevo de wedstrijd over de streep te trekken met een eindstand van 7-12.

Onderweg naar huis konden de mannen nog even terugkijken op een droevige eerste 3 periodes maar een verhelderend resultaat. De punten waren binnen en de afstand naar de nummer 1 is kleiner geworden.

Volgende week spelen de mannen op 21 januari thuis in het Jaap van der Krol bad tegen WWV uit Winterswijk om 19:30 uur

Doelpunten Flevo: Mark Stolk (5), Jelle Wiersma, Wouter Haandrikman (3), Ivar Loos (1)

Verslag: Matthijs Jut