De negende wedstrijd voor Flevo H1 speelde zich af in de Sprenkelaar in Apeldoorn. De mannen van Flevo waren met een geringe opkomst van acht man overtuigd dat ze van de heren van Aquapoldro zouden winnen. De opdracht voor deze wedstrijd was simpel, geen onnodige energie verspillen en lekker het eigen spelletje spelen. Zoals vanouds begon de wedstrijd in het balbezit van Flevo. Echter was het Aquapoldro die uit de eerste tegenaanval de wedstrijd wist te openen. Ook volgde de eerste twee uitsluitingen bij Flevo waaruit Aquapoldro geen doelpunt wist te nuttigen. Flevo weet het net van het goal niet te treffen en de eerste periode eindigt in een 2-0 voorsprong voor Aquapoldro.

Ronduit als oud en vertrouwd weet Flevo de bal te veroveren bij het opzwemmen in de tweede periode. Snel probeert Flevo een opening te vinden, maar ook nu raakt de bal slechts de paal. Waar in de eerste periode Flevo vooral de ruimte liet op de top spelers, wordt nu elke man vol uitverdedigd. Aanvankelijk levert deze tactiek enkel een tegendoelpunt op in het voordeel van Aquapoldro. Alle inzet wordt echter beloont wanneer Jelle Wiersma het eerste doelpunt weet te maken voor de mannen van Flevo. Kort en explosief inzwemmen levert Jelle ook nog een strafworp op in de volgende aanval. Deze wordt fraai ingeschoten door Evert Guliker die de keeper compleet de verkeerde hoek in stuurt. De tweede periode eindigt hiermee in een 1-2 overwinning voor Flevo, wat de totale stand brengt naar een geringe voorsprong van 3-2 voor Aquapoldro.

Het alziend oog van één van de scheidsrechters maakte het lastig voor Flevo in de derde periode. Vanaf de andere kant van het zwembad ziet de scheids meer dan zijn mede collega en fluit de ene naar de andere man van Flevo de hoek in. Inmiddels heeft Flevo een totaal van 7 uitsluitingen veroorzaakt, waarbij de heren van Aquapoldro nog slechts 3 keer naar de hoek zijn gestuurd. Het komt dan ook niet als verrassing wanneer de eerste man van Flevo, Jelmer Kooij, zijn derde uitsluiting pakt en de laatste wissel van Flevo verloren gaat. De meeste van deze manmeer situaties worden goed uitverdedigd door Flevo. Desondanks de goede inzet wordt er bij Flevo verzaakt op het terugschakelen uit de aanval waardoor Aquapoldro kan scoren op de counters. In de derde periode weet Flevo niet te scoren, en de stand loopt op naar 6-2 voor Aquapoldro.

In de vierde periode belandt het voordeel van de wedstrijd door veel uitsluitingen bij de heren van Aquapoldro. Ad van Twillert weet voor Flevo nog op de midvoor een doelpunt te scoren. Echter ontbreekt de kracht bij Flevo om Aquapoldro ervan te weer houden hetzelfde te doen. In de laatste minuten van de wedstrijd wordt er een vrije worp buiten de 6 meter genomen door Ruben van den Bor die fraai de kruising treft. Helaas wordt de laatste adem van Flevo afgekeurd door de alziende scheids die van mening was dat rondkijken niet gelijkstaat aan het nemen van de vrije worp in één keer. De zwaarbevochten pot eindigt daarmee in een 11-4 verlies voor Flevo H1. Volgende week zaterdag op 10 december speelt Flevo thuis in het Jaap van der Krol Bad tegen Piranha H1 uit Enschede.

Doelpuntenmakers Flevo: Jelle Wiersma (2), Ad van Twillert (1) en Evert Guliker (1)

Verslag door Evert Guliker