Afgelopen zaterdag speelde Flevo H1 uit bij de Woelwaters H2 in Harderwijk. In het team van de Woelwaters spelen 3 spelers die een verleden bij Flevo hebben. In de eerste periode kregen beide teams veel kansen. Maar het duurde nog tot de derde minuut voordat Piet Heimen Bokkers het eerste doelpunt wist te scoren. Woelwaters wist hierop te reageren en Patrick Schrijvers maakte een doelpunt. Daarna maakte een speler van de Woelwaters een overtreding en werd eruit gestuurd. Flevo wist de overtal situatie te benutten en Patrick Zwart zorgde voor een 1-2 score. De thuisploeg kreeg ook een overtal situatie, maar wist niet te scoren. Flevo kreeg een strafworp, en deze werd prima ingeschoten door aanvoerder Jelle Wiersma. Hij bracht de stand naar 1-3.

De tweede periode verliep moeilijker voor Flevo. Er werden wel kansen gecreëerd het scoren lukte niet. Bij Flevo werd Patrick Zwart voor 20 seconden naar de kant gestuurd. Uit deze overtal situatie werd niet gescoord. Toch kwam de thuisploeg dichterbij door een doelpunt van Patrick Schrijvers. De Woelwaters brachten de stand weer gelijk door een doelpunt van Corné van den Broek 3-3. De derde periode verliep qua score iets beter voor Flevo. In de eerste paar minuten gebeurde er niet veel opmerkelijks. In het begin van de derde minuut werd er een speler van de Woelwaters uitgestuurd, deze keer lukte Flevo het niet om te scoren. Ook in de vierde minuut werd een speler van de Woelwaters voor 20 seconden naar de kant gestuurd. Deze overtal situatie werd benut met een prima schot van Evert Guliker, stand 3-4. Bijna direct hierna volgde een treffer van de Woelwaters waarop de stand weer gelijk werd 4-4. Mike van Kempen bracht Flevo weer op voorsprong. Hierna werd een speler van Flevo eruit gestuurd, waarna de thuisploeg opnieuw de stand gelijk maakte. Kort voor het einde van deze periode was het Evert Guliker die Flevo met een hard schot weer op voorsprong zette. De tussenstand was na periode drie 5-6.

De laatste periode verliep onrustig. Zo werd er een rode kaart getrokken tegen een speler op de kant van de Woelwaters. Hij had al 3 persoonlijke fouten, maar werd ook nog weggestuurd uit het zwembad. Ook de coach van Flevo, Richard Deuzeman kreeg een gele kaart wegens het leveren van commentaar op de leiding. In het begin van de tweede minuut werd er een speler van de Woelwaters uitgestuurd, maar het lukte Flevo niet om te scoren. De thuisploeg maakte weer gelijk door een midvoor doelpunt door Patrick Schrijvers. Rond het einde van de derde minuut werd een speler van Flevo er uitgestuurd en de Corné van den Broek van de Woelwaters bracht de thuisploeg op voorsprong. In het einde van de wedstrijd werden er nog drie spelers van de Woelwaters uitgestuurd. Maar Flevo wist geen van deze overal situaties benutten en zo nog een punt mee te nemen naar Nijkerk. Zo werd eindstand van de wedstrijd bepaald op 7-6 voor de Woelwaters.

Doelpunten Flevo: Evert Guliker (2), Piet Heimen Bokkers, Patrick Zwart, Jelle Wiersma en Mike van Kempen (1).

Verslag: Tycho van den Brom