Afgelopen zaterdag 10 december mochten de dames van Flevo aantreden in Twello om het op te nemen tegen het derde geplaatste Proteus dames 2, die voorafgaand aan deze wedstrijd 1 plekje boven Flevo op de ranglijst stond.  Met de spannende thuiswedstrijd, die nipt was verloren met 6-8, in het achterhoofd waren de dames gebrand om de uitwedstrijd te winnen. Met de woorden van Margrita Bolink ‘we moeten samen dit klusje klaren en we zijn hier om te winnen’ gingen de dames met goede moed te water. 

Door de afwezigheid van 2 snelle zwemsters aan de kant van Flevo was het Lara van de Vliert die de eerste bal wist te veroveren en Flevo de eerste aanval mocht beginnen. Het was Leonie van Keulen die na 20 seconden het net wist te vinden met een mooie boogbal. Flevo zette veel druk in de verdediging en de arbiters floten fel waardoor er meerdere uitsluitingen ontstonden waar ook uit geprofiteerd kon worden aan beide kanten. Margrita Bolink wist mooi weg te draaien op de midvoor en Jette Bokkers schoot een strafworp binnen. De heuse zwemwedstrijd resulteerde daardoor in de eerste periode in een stand van 3-3.

Dat het een pittige wedstrijd zou worden stond voorafgaand aan deze wedstrijd al vast, maar was ook in de tweede periode duidelijk te merken. Daarnaast moesten de dames van Flevo netjes blijven verdedigen aangezien de arbiters met uitsluitingen aan het strooien waren. De zwemwedstrijd zette zich voort en het was Lara van de Vliert die via de midvoor de bal scherp achter de keepster wist te schieten. Nora Doornhof, die haar tweede wedstrijd op de avond keepte, was van grote waarde deze periode en wist veel ballen uit de goal te houden. Flevo bleef netjes verdedigen en konden, op één na, vele aanvallen stoppen.

Beide teams waren erg gebrand om de drie punten te pakken en de wedstrijd kon nog alle kanten op vallen. Flevo had het voordeel dat de verdediging, voornamelijk bestaande uit Miranda van de Vliert, Thalia Zwart en Josée van den Hoven, alles volledig vast legde en er daardoor snel geschakeld kon worden naar de aanval.  Zo kwam Marjolein Berghuis vrij door op het middenveld en wist zij met een weergaloos afstandsschot haar eerste doelpunt van haar seizoen te maken! Bolink wist vlot daarna haar tweede doelpunt van de avond te maken door een snoeiharde bal in de korte hoek te schieten. De tegenstander wist antwoord te geven op de stormloop van doelpunten aan de kant van Flevo en wist de stand naar 6-7 te trekken.

‘Erop of eronder en alles geven wat we hebben om het goede spel niet uit handen te geven’ aldus Margrita Bolink die het team de laatste periode toe sprak. Na een slechte start door gelijk een tegendoelpunt, was het Bolink die aanleg maakte voor misschien wel het mooiste doelpunt van de avond. Zij wist in een man meer situatie Jette Bokkers goed te bereiken op de tweede paal die de bal strak in de linkerhoek kon tikken en zo weer de voorsprong kon inzetten. Van Keulen wist nog een wonderbaarlijke midvoor actie te maken en het was Bokkers die nog een goede inzwemactie kon maken en de keepster kon verrassen met een scherp schot.

Zo sloten de Nijkerkse dames de wedstrijd af met een verdiende 8-10 winst. Een wedstrijd waar voornamelijk samenspel centraal stond. De winst werd gevierd met luid gejuich en voornamelijk een enorm trots gevoel voor de dames van Flevo. Door deze 3 punten staan zij nu op een stevige derde plek waarbij de nummer 1 en 2 maar op 1 puntje voorsprong staan. Het belooft nog een mooi en spannend seizoen te worden met misschien wel promoveren in het verschiet! Wie weet wat de resterende seizoenshelft zal brengen!

De dames van Flevo gaan 17 december de eerste helft van het seizoen afsluiten met de kraker tegen Triton Putten, zij spelen om half 8 in het Jaap van der Krolbad in Nijkerk. Komt het vooral zien!

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (4), Margrita Bolink en Leonie van Keulen (2), Lara van de Vliert en Marjolein Berghuis (1).

Verslag: Jette Bokkers