Voor de verandering hadden de Flevo dames afgelopen week een wedstrijd op donderdagavond. Met tien dames, inclusief jeugdspeelster Nora, rezen de dames af naar Lelystad om daar de Houtrib/Deltasteur te treffen.

De dames begonnen na de sterke wedstrijden van afgelopen weken met een goed gevoel aan de wedstrijd. Helaas viel al snel na het begin van de wedstrijd de openingstreffer van de tegenpartij. Vlak daarna volgde er een kans voor de Flevo dames om dit gelijk te trekken middels een strafworp, maar helaas ging de bal niet het doel in. De dames hadden deze periode moeite met het verdedigen waardoor er nog twee keer kon worden gescoord door de tegenpartij. Ook gingen de eigen schoten op doel er niet in, waardoor de periode eindigde in een 3-0 voorsprong voor de Houtrib/Deltasteur.

Voor de tweede periode hadden de dames afgesproken om er strakker op te liggen in de verdediging en de bal sneller naar voren te spelen bij een counter of nieuwe aanval. Dit werkte want de tegenstander wist niet meer te scoren deze periode. Helaas gold hetzelfde voor de Flevo dames waardoor de stand deze periode op 3-0 bleef staan in het voordeel van de tegenpartij.

De derde periode begon gelijk goed met een uitsluiting aan de kant van de tegenpartij. Jette Bokkers wist deze kans goed te benutten door vanuit een man-meer opstelling vanaf rechts een boogballetje in het net te plaatsen. Vlak daarna volgde er weer een uitsluiting bij de tegenpartij welke wederom goed werd benut door de Flevo dames: deze keer schoot Charlotte van Hamersveld de bal strak in de hoek. Er volgde nog een uitsluiting bij de tegenpartij en de Flevo dames kregen nog een strafworp mee, maar hieruit vielen geen doelpunten. Het was Miranda van de Vliert die op de helft van de periode de stand gelijk wist te trekken door de bal vanaf de midvoorpositie in het doel te scheppen. Helaas volgde er na een discutabele beslissing van de scheidsrechter een uitsluiting aan de kant van Flevo, waaruit de tegenstander wist te scoren. Zo eindigde de derde periode in 4-3.

De laatste periode was het erop of eronder. De dames werkten hard deze periode maar ze kregen het niet bepaald mee van de scheidsrechters. Wel waren er aan beide kanten twee uitsluitingen deze periode. Leonie van Keulen wist de score weer gelijk te trekken door in een man-meer de bal vanaf de top hard in de linkerbovenhoek binnen te schieten. Zo werd het nog even spannend, maar al snel scoorde ook de tegenpartij nog eenmaal vanuit een man-meer. De dames wisten daarna het net niet meer te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in 5-4 in het voordeel van de Houtrib/Deltasteur.

Zonder punten maar met een rug vol krassen (aangezien de scheidsrechters het ‘onnodig’ vonden om nagels te controleren) vertrokken de dames weer naar Nijkerk.

Volgende week spelen de dames om 17.55 uur uit tegen de Woelwaters D1 in Harderwijk. Komt dat zien!

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers (1), Charlotte van Hamersveld (1), Miranda van de Vliert (1), Leonie van Keulen (1).

Verslag van Leonie van Keulen