De dames uit Nijkerk speelden afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd van het seizoen. Helaas hadden de eerste twee wedstrijden nog niet tot punten geleid. Het team was dan ook erg gemotiveerd om hier verandering in te brengen tijdens de wedstrijd tegen PFC Rheden. Zonder coach begonnen de dames aan de wedstrijd. De afspraak was duidelijk pressing half veld en gebruik maken van inzwemacties.

De wedstrijd begon moeizaam voor Flevo. Hard werken werd beloond door de scheidsrechter maar resulteerde niet in de gewenste doelpunten. Beide partijen hadden hier last van en doelpunten lieten op zich wachten. Het was PFC Rheden die het net als eerste wist te vinden en de dames van Flevo op achterstand bracht. Het tweede part begon met een snel doelpunt van de dames uit Rheden, waardoor Flevo op een 2-0 achterstand kwam te staan. Gelukkig benutte Rheden niet de kansen die zij kregen. Het was Margrita Bolink die de wedstrijd wist om te buigen door met de bal vanaf de vleugel diagonaal langs de keepster te schieten. Dit leek het keerpunt van de wedstrijd te zijn voor Flevo, want even later vond ook Vera Molan het doel en trok de stand gelijk naar 2-2.

De dames voelde dat er een overwinning in kon zitten. De boodschap was dan ook duidelijk: niet verzwakken, doorpakken en de punten binnenslepen. Charlotte Hamersveld begreep dit ook en werkte via een mooie zwemactie de bal in het doel, waarmee Flevo voor kwam te staan op de tegenstanders. Ook tijdens dit part werden door beide partijen fouten gemaakt, maar door uitstekend keeperswerk van Melissa van der Horst kwam de tegenstander niet tot scoren. Zoals afgesproken bleven er inzwemacties volgen, wat resulteerde in een strafworp die werd genomen door Jette Bokkers. Zij schoot de bal onder de arm van de keepster het doel in. Vera Molan kreeg vanuit een corner de bal aangespeeld van Jette Bokkers en wist deze met een backhand langs de keepster te schieten. Hiermee kwam de voorsprong op 5-2, een mooie stand om het vierde part mee in te gaan. In dit laatste part lukte het de tegenstander niet om het verschil terug te brengen. Flevo bouwde de voorsprong nog verder uit met een doelpunt van Thalia Zwart en sloot hiermee de wedstrijd af met 6-2. Na hard werken volgens de vooraf gemaakte afspraken werd het team beloond met drie punten.

Doelpunten Flevo: Vera Molan (2), Jette Bokkers, Margrita Bolink, Charlotte van Hamersveld, Thalia Zwart (1).

Volgende week spelen de dames thuis tegen de Rijn uit Wageningen om 19.45 uur

Verslag: Vera Molan