Proef de passie organiseert op zondagmiddag 26 maart voor het eerst een toer langs 5 proeflocaties in Hoevelaken. Die middag serveren de deelnemende keukens elk een van hun beste gerechtjes met een bijpassende wijn, biertje of non-alcoholisch alternatief. Kiezen van de menukaart is niet nodig; deelnemers zoeken een plekje en laten zich verrassen. De Fijnproeftoer Oost & West garandeert relaxt tafelen in steeds een andere sfeer. Alleen het startpunt wordt bepaald door de organisatie en daarna kan iedereen zijn of haar eigen route bepalen.

Boerderij de Hogebrink is proeflocatie

Een van de deelnemende locaties is Cibo del Vino. Dit is geen restaurant maar een organisatie die wijnproeverijen en diners organiseert op een boerderijdeel. Mechtilde Tomassen zwaait de scepter in De Hogebrink aan de Oosterdorpsstraat. De monumentale boerderij is gebouwd in 1643 en heeft een rijke geschiedenis; van tabaksboerderij tot schapenhouderij. De Deel is verbouwd tot wijn & spijs flocatie en een lust voor het oog. Tomassen: „Dat onze boerderij een van de 5 plekken is waar de deelnemers van Proef de passie kunnen gaan genieten vind ik ontzettend leuk. Ik heb een grote liefde voor wijn en koken en op deze manier kan ik veel mensen tegelijk laten proeven en beleven. Een aantal jaar geleden ben ik met veel plezier de opleiding gastronoom sommelier level 2 gaan volgen. Daarna volgden meer opleidingen en ben ik steeds meer ervaren en enthousiaster geworden. Mijn passie en kennis wil ik graag met anderen delen en mijn proeverijen zijn kleinschalig en altijd super gezellig. Voor de fijnproeftoer van 26 maart heb ik al iets heerlijks bedacht en ik heb er mooi verhaal bij.”

 

Culinaire tocht door hartje Hoevelaken

De andere proeflocaties in Hoevelaken zijn Eetcafé de Foep, de Gillende Keukenmeid, Restaurant La Salita en Hotel de Klepperman. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de samenstelling van de culinaire combinaties. Voor de toer in Hoevelaken zijn nog tickets te koop en aanmelden kan tot 19 maart via proefdepassie.com. Deelnamekosten: € 59,- p.p. Men ontvangt dan een passe-partout voor de proeflocaties waar kan worden genoten van een gerechtje en een bijpassend drankje. Gezelligheid en samen genieten staan voorop tijdens de culinaire tocht door hartje Hoevelaken. Alle Hoevelakense proeflocaties hebben als adres de Oosterdorps- of Westerdorpsstraat, vandaar de naam Fijnproeftoer Oost & West.