Rondom het 100-jarig jubileum van de Hervormde Schoolvereniging vinden vanaf deze week verschillende activiteiten plaats. Woensdag 18 september wordt de tentoonstelling ‘100 jaar onderwijs op de HSN’ geopend. Tot en met woensdag 30 oktober is deze kleinschalige expositie te zien in museum Nijkerk, Venestraat 16.

Op vrijdag 20 september ontvangen alle personeelsleden en ieder HSN-gezin het HSN-jubileummagazine dat speciaal voor dit eeuwfeest verschijnt. In het magazine staan onder andere verhalen, interviews, foto’s en een historisch overzicht.  

Op vrijdag 20 en maandag 23 september treedt Matthijs Vlaardingerbroek op in De Fontein. Hij speelt dan voor alle leerlingen van de HSN de voorstelling ‘100 jaar schatrijk’.

In oktober staan nog meer jubileumactiviteiten gepland. D.V. woensdag 9 oktober vindt om 19.00 uur een jubileumviering/dankdienst plaats in de Grote Kerk, Holkerstraat 1.

De feestelijke afsluiting van ‘het feest van de eeuw’ volgt in de week van 18 oktober. Alle HSN-scholen organiseren dan hun eigen feestweek.

Kees van den Heuvel